YEREL
Giriş Tarihi : 13-09-2023 17:46

Sakarya'nın ilk 'kadın yunusları' göreve başladı

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan motosikletli yunus timlerine yeni katılan 3 kadın polis, Sakarya’nın ilk kadın yunus polisleri olarak göreve başladı.

Sakarya'nın ilk 'kadın yunusları' göreve başladı

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan motosikletli yunus timlerine 7 yeni motosiklet, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Sakarya İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş tarafından törenle teslim edildi.

Yeni katılımla sayısı 25'e çıkan motosikletli yunus timi ekibinde Sakarya’da ilk kez 3 kadın polis yer aldı. 

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan motosikletli yunus timlerine yeni katılan 3 kadın polis, düzenlenen törenin ardından Sakarya’nın ilk kadın yunus polisleri olarak göreve başladı. 

Yunus polislerden Şevval Erkan, HALK54'e yaptığı açıklamada, “Bu görevi yerine getirmek bizim için gurur ve şereftir. Bir kadın olarak her alanda çalışmak, her yerde kadınları görmek bence güzel bir şey. Gece gündüz demeden asayiş ekipleri olarak motosikletli timler olarak her alanda her saatte insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yunus polislerden Cansun Aykıran ise, “Sakarya’nın ilk kadın yunus polisleri olarak görev yapmaktan gurur ve şeref duyuyorum. Ankara’da 5 haftalık bir kurs gördük. Zorlu bir eğitimdi, başarıyla tamamladım. " diye konuştu. 

AdminAdmin