YEREL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 17:05

Sakarya'nın kalbi Cumhuriyet'in 100. yıldönümünde Bike Fest ile atacak

‘Bisiklet Dostu Şehir’ ünvanlı Sakarya, Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla 27-29 Ekim’de UCI MTB Eliminator Continental Series ve UEC MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası olmak üzere 2 dev yarışa Cumhuriyet’in 100. yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ev sahipliği yaparak ismini bir kez daha dünya sahnesine taşıyacak.

Sakarya'nın kalbi Cumhuriyet'in 100. yıldönümünde Bike Fest ile atacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde alınan Sakarya Bike Fest kapsamında düzenlenecek UCI MTB Eliminator Continental Series ve UEC MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yarışlarıyla Dünya’nın gözü yine Sakarya’da olacak. Sakarya’da Cumhuriyet’imizin 100. yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sporseverlerin ve tüm vatandaşların kalbi fırtına gibi bir bisiklet yarışı heyecanıyla atacak.

Bisiklet sporuna yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirdiği dev organizasyonlarla ‘Bisiklet Dostu Şehir’ ünvanını layıkıyla taşıyan Sakarya’da ‘Bike Fest’ ile yeniden dünya sahnesine çıkıyor. 3 gün sürecek dev organizasyonun ilk günü olan 27 Ekim’de UCI MTB Eliminator Continental Series yarışları yapılacak. Kadınlar ve erkenler olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışların ardından aynı akşam saat 20.00’da Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde açılış seremonisi gerçekleştirilecek.

Bike Fest, Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü olan 29 Ekim Pazar günü, yani yarışın son günü ise dev yarışa sahne olacak. Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yarışlarıyla son bulacak Bike Fest ile hafta sonu heyecan dolu geçecek. Yurt içi ve yurt dışından birçok kanalın canlı yayınlayacağı yarışlarla Sakarya, bisikletteki uluslararası iddiasını güçlendirecek.

İşte Bike Fest takvimi;

27 Ekim Cuma

(UCI) MTB Eliminator Continental Series yarışları / Ayçiçeği Bisiklet Vadisi

14.30 – Isınma turları (Kadınlar ve Erkekler)

15.45 – Eleme turları (Kadınlar ve Erkekler)

17.00 – Finaller (Kadınlar ve Erkekler)

18.00 – Ödül seremonisi

20.00 – Açılış seromonisi

 

29 Ekim Pazar

(UEC) MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yarışları / Ayçiçeği Bisiklet Vadisi

14.30 – Isınma turları (Kadınlar ve Erkekler)

15.45 – Eleme turları (Kadınlar ve Erkekler)

17.00 – Finaller (Kadınlar ve Erkekler)

18.00 – Ödül seremonisi

AdminAdmin