YEREL
Giriş Tarihi : 07-01-2024 19:43

Sakarya'nın 'oksijen deposu' İl Ormanı Tabiat Parkı 250 bine yakın ziyaretçi ağırladı

Sakarya'nın yeşil cenneti İl Ormanı Tabiat Parkı, 2023 yılında 250 bine yakın ziyaretçi ağırladı.

Sakarya'nın 'oksijen deposu' İl Ormanı Tabiat Parkı 250 bine yakın ziyaretçi ağırladı

Cennet doğasıyla huzurun başkenti olan Sakarya, yeşil alanları, yaylaları, gölleri, sahilleri ve eşi benzeri olmayan doğa harikası noktaları ile hem şehrin hem de ülkenin turizm potansiyeline katkıda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi uhdesine alınan ve yeşilin her tonunu barındıran İl Ormanı Tabiat Parkı, 2023 yılında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Her mevsimde farklı güzelliklerini ortaya çıkaran İl Ormanında ziyaretçiler doğanın kalbinde sıklıkla piknik, trekking ve spor yaparak temiz oksijeni içlerine çektiler.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla baştan sona yenilenen İl Ormanı, modern ve konforlu tesisleri ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Park alanında bulunan piknik alanları, macera parkuru, bungalovlar, atış poligonu, bisiklet yolları ve kuş evleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İl Ormanı sınırlarında yer alan Orman Evleri ise son dönemin en gözde tatil merkezlerinden biri haline geldi. Doğanın tam kalbinde huzurun adresi olan İl Ormanında ayrıca son dönemde en çok tercih edilen turizm konsepti olan bungalovlar artık Büyükşehir güvencesiyle kaliteli ve keyifli bir tatil için kısa zaman sonra misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Ormanı Tabiat Parkı'nın şehrin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirterek, "İl Ormanı, doğal güzellikleri ile hem Sakaryalı hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak İl Ormanı'nı daha da geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde İl Ormanı, şehrimizin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelecek" dedi.

EditörEditör