YEREL
Giriş Tarihi : 04-09-2023 19:40

Sakarya'ya 1 yıl içinde 7 havuz yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2020/2021 yıllarında ülke genelinde bir çok ile portatif havuzlar kazandırılarak hizmete sunulmuştu. Geçtiğimiz yıl 2022 Haziran ayında bu havuzlardan Sakarya'ya 4 adet yapılarak, geçtiğimiz yaz tatilinde hizmete alındı. Bu yılda Söğütlü, Pamukova ve Taraklı ilçelerine 3 adet havuz kurulumu yapılarak halkın hizmetine açıldı. Böylece son 1 yıl içinde ilimizde kurulumu yapılan havuz sayısı 7’ye ulaştı.

Sakarya'ya 1 yıl içinde 7 havuz yapıldı

Geçtiğimiz yıl, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kocaali, Ferizli, Serdivan ve Adapazarı ilçelerinde bulunan Spor Tesislerine; 16x8m ebadında ve 1,25m derinliğinde 4 yeni portatif yüzme havuzu kurulumu sağlandı. Bu yılda Taraklı, Pamukova ve Söğütlü ilçelerine 3 adet portatif yüzme havuzları kazandırılarak 4 olan portatif yüzme havuzu sayısı 7’ye ulaştı ve hizmete açıldı.

Sportif faaliyet ve projelerin yapılması açısından büyük önem taşıyan portatif yüzme havuzu, hijyenik şartlarda, uzman antrenörler eşliğinde ve ücretsiz olarak hizmet veriyor. Portatif havuzlar ; Merkezde Serdivan Spor Salonu ve Yenikent Spor Salonu yerleşkesinde, İlçeler de ise Ferizli Spor Salonu, Kocaali Spor Salonu, Taraklı Spor Salonu, Söğütlü Spor Salonu yerleşkelerinde ve Pamukova şehir stadı yerleşkesinde bulunuyor.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç konu ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"Yüzme branşında, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı; Olimpik Yüzme havuzu, Erenler Gençlik Merkezi yüzme havuzu, Karasu İlçe Müdürlüğüne bağlı yüzme havuzu, ve Hendek Gençlik Merkezi yüzme havuzlarında hizmet verilmeye devam edilirken, buna ek olarak bu 7 portatif havuz ve son olarak tamamlanan Geyve Gençlik Merkezi ve Akyazı spor kompleksindeki yarı olimpik yüzme havuzları ile hizmet alanlarımız genişletilmiş oldu.
“Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” açısından havuz sayılarımızın arttırılması oldukça önem arz etmektedir. Artan bu havuz sayıları ile inşaallah daha fazla gence yüzme eğitimi verilmesi mümkün olacaktır.

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesiyle ‘hem eğitim öğretim yılında 4. Sınıf öğrencilerimize hemde GSB yaz spor okulları’ kurslarımızda ücretsiz olarak yüzme eğitimleri veriyoruz . Yüzme kurslarımıza talep yoğunluğu olması bizler için gurur vericidir. Bizlerde genç ve çocuklarımızın talepleri doğrultusunda havuz saylarımızı arttırarak yüzme havuzu olmayan ilçelerimize de Bakanlığımızın destekleri ile geçtiğimiz yıl içinde 4 adet yüzme havuzumuza ilave olarak, bu yıl da 3 yeni portatif havuz kurulumu sağladık ve 3 ilçemizi de bu sayıya dahil ederek 4 olan havuz sayımızı 7’ye ulaştırdık. Böylece Sakaryamızda Yüzme branşında daha fazla çocuğumuza ulaşmayı hedefledik. Sakarya’da yüzme bilmeyen kalmayacak mottosu ile diğer ilçelerimize de bu hizmeti götürme çalışmalarımız devam edecektir. 7 adet portatif yüzme havuzumuzun hayırlı olması temennisi ile bu havuzlarımızı Sakarya’mıza kazandıran başta sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak olmak üzere tüm bakanlık yetkililerimize Sakarya gençliği adına teşekkür ediyoruz."

AdminAdmin