Yetkililer, özellikle ani sağanak yağışlar sırasında yaşanabilecek su baskınları ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.
Hafta sonu boyunca etkili olması beklenen yağışlarla birlikte nem oranında da ciddi artış yaşanacak. Cumartesi günü en yüksek sıcaklığın 25 derece olması beklenirken, nem oranının yüzde 91’e kadar çıkacağı tahmin ediliyor.
Anneler Günü’ne denk gelen 10 Mayıs Pazar günü de gök gürültülü sağanak yağış devam edecek. Pazar günü nem oranının yüzde 96 seviyesine ulaşması beklenirken, yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın daha bunaltıcı olacağı ifade ediliyor.
Yeni haftanın ilk günü olan Pazartesi günü ise yağışlara kısa süreli ara verilecek. Çok bulutlu bir havanın hakim olacağı günde sıcaklığın 28 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Ancak bu mola uzun sürmeyecek. Salı ve Çarşamba günleriyle birlikte gök gürültülü sağanak yağışların yeniden Sakarya’da etkili olması bekleniyor.
Hafta boyunca gece sıcaklıklarının 14-15 derece bandında seyredeceği tahmin edilirken, Çarşamba günü gündüz sıcaklığının yeniden 23 dereceye gerilemesi bekleniyor.




























