İstanbul’da devre mülk tapu sahiplerini hedef aldığı belirlenen şüphelilerin, “Tapularınızı yabancılara yüksek kârla satacağız” vaadiyle mağdurlardan “reklam gideri” adı altında para topladığı tespit edildi. Ancak yapılan incelemelerde, söz konusu taşınmazlara ilişkin herhangi bir satış işleminin gerçekleştirilmediği ortaya çıktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında harekete geçti. Bir pazarlama firması aracılığıyla devre mülk sahiplerine ulaşıldığı, satış vaadiyle para talep edildiği ve bu yöntemle çok sayıda kişinin mağdur edildiği belirlendi.
Kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli; Ankara, Afyonkarahisar, Diyarbakır, İzmir, Mersin, Sakarya ve Osmaniye’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 9 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.




























