YEREL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 14:38

Sakarya'yı Cumhuriyet'in 100. yıldönümünde dünya izleyecek

Geri sayım başladı; Sakarya yine dev bir bisiklet organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 100 yıllık heyecanın yaşandığı Cumhuriyet’in 100. yıldönümünde Sakarya’yı tüm dünyanın izleyeceğini belirterek, 27-29 Ekim tarihlerinde tüm sporseverleri Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne davet etti. Yüce, “Dünya Sakarya’nın adını böylesine kutlu ve gururlu bir günde bir kez daha duyacak, biz hazırız. Tüm Sakarya’yı vadiye bekliyoruz” dedi.

Sakarya'yı Cumhuriyet'in 100. yıldönümünde dünya izleyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde alınan ‘Bike Fest’ 27-29 Ekim tarihleri arasında Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde düzenlenecek. UCI MTB Eliminator Continental Series ve UEC MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yarışlarının gerçekleştirileceği bisiklet şöleninde Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Bike Fest rüzgârı esecek. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Dünya Sakarya’nın adını 100 yıllık heyecanın yaşandığı, Cumhuriyet’imizin 1 asırlık gururunu yaşarken Bike Fest organizasyonuyla duyacak. Biz hazırız. Tüm Sakarya’yı vadiye bekliyoruz” diyerek tüm sporseverleri davet etti.

Bike Fest ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Bisiklet sporunda gerçekleştirdiğimiz birçok uluslararası organizasyonu en ince ayrıntısına kadar hassasiyetle yöneterek dünyada bisikletin merkez kenti olduk. Bu nedenle şehrimiz 27-29 Ekim’de 2 önemli bisiklet yarışı şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Tam bir bisiklet şölenine sahne olacak ve 3 gün sürecek Bike Fest kapsamında UCI MTB Eliminator Continental Series ve UEC MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası Sakarya’da koşulacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştireceğimiz Bike Fest’e tüm Sakaryalı sporseverleri bekliyoruz. Dünya Sakarya’nın adını bir kez daha duyacak, biz hazırız. Tüm Sakarya’yı vadiye bekliyoruz” diye konuştu.

İşte program

Sakarya’da Cumhuriyet’imizin 100. yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sporseverlerin ve tüm vatandaşların kalbi fırtına gibi bir bisiklet yarışı heyecanıyla atacak. 3 gün sürecek dev organizasyonun ilk günü olan 27 Ekim’de UCI MTB Eliminator Continental Series yarışları yapılacak. Kadınlar ve erkenler olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışların ardından aynı akşam saat 20.00’da Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde açılış seremonisi gerçekleştirilecek. Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü olan 29 Ekim Pazar günü, yani yarışın son günü ise dev yarışa sahne olacak. Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yarışlarıyla son bulacak Bike Fest ile hafta sonu heyecan dolu geçecek.

AdminAdmin