YEREL
Giriş Tarihi : 04-08-2023 12:06

Sakarya'yı motor sporlarının merkezi yapacak projede ilk adım!

Sakarya nehri kenarında kurulacak olan Türkiye'nin en donanımlı yarış, karting, drag, karting, drift, offroad ve motokros pistini barındıracak olan proje için ilk adım atıldı. Büyükşehir, projenin ilk aşaması için ihaleye çıkıyor.

Sakarya'yı motor sporlarının merkezi yapacak projede ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin, Adapazarı Karaköy Mahallesi'nde Sakarya nehri kenarındaki 260 dönüm arazide hayata geçireceği " Spor Ada" projesi için ilk adım atıldı.
Son yıllarda off-road şampiyonalarına ev sahipliği yapan bölgeyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce harekete geçmiş ve sadece off-road ve motokros değil, otomobil ve motosiklet sporlarıyla ilgili diğer branşlarda yarışmaların yapılacağı bir proje hazırlanmıştı.

ÇOK SAYIDA PİST OLACAK
"Spor Ada" ismini taşıyacak projede; 260 dönümlük alan içerisinde 850 m drag pisti, 12 bin m2 karting, Süpermoto ve drift pisti, 2 bin m’lik offroad ve motokros pisti, tribünler ve sosyal tesisler bulunacak.

TOSFED PROJE DESTEĞİ VERDİ
Projenin hazırlanma sürecinde Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile de işbirliği yaparken TOSFED yarış dünyasındaki Uluslararası standartlara uygun mimari proje desteği vermişti.

BİSİKLETİN ARDINDAN OTOMOBİL SPORLARI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, söz konusu alanda 21-22 Kasım 2021'de düzenlenen Petlas Off-Road Türkiye Şampiyonasında Spor Ada Projesiyle ilgili olarak; "Sakarya, dünyanın en donanımlı ve en modern bisiklet tesisinden sonra otomobil sporları alanında önde gelecek olan tesisiyle spor şehri olma özelliğini bir kere daha gösterecektir" demişti.

İHALE EYLÜL AYINDA
Spor Ada projesi kapsamında karting binası yapımı için Büyükşehir Belediyesi ihale ilanı yayınladı.
Buna göre çelik binanın yapımı için 4 Eylül Pazartesi günü ihale gerçekleşecek.
İhaleye teklifler EKAP üzerinden verilebilecek.

AdminAdmin