GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-01-2024 14:52

Sapanca Belediyesi işçileri maaş zammı için belediye önünde basın açıklaması yaptı

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Ertuğrul Çınar, basın açıklamasında, tüm emekçilerin yaşadığı gibi Sapanca Belediyesi işçilerinin de enflasyon ve hayat pahalılığı girdabında çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

Sapanca Belediyesi işçileri maaş zammı için belediye önünde basın açıklaması yaptı

Çınar, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de içinde bulunduğu enflasyon ve alım gücünün her geçen gün daha da hayatımızı zorlaştırması sonucunda. Hükümetimiz tarafından bu konuda öncelikle devlet memurları olmak üzere daha sonra asgari ücrette iyileştirmeler yapılmıştır. Emeğiyle çalışan alın teri döken tüm emekçilerin bu iyileştirmelerden faydalanması gerektiğini düşünmekteyiz." dedi.

Toplu iş sözleşmeleri imzalandığında belki de rekor zam denecek seviyede imzalansa da sürekli yükselme eğiliminde olan fiyatlar nedeniyle alınan zamların birkaç ay içinde eridiğini belirten Çınar, "Ülkemizde yaşanılan ekonomik zorluklardan çıkılması için tüm emekçiler üretime katkı sunarak her zaman elinden geleni yapmıştır ve yapmaktadırlar. Belediye çalışanları ise gündelik hayatımızın olmazsa olmaz olarak emek sarf etmekte ve hizmet üretmektedirler. Zaman mesai kavramı olmaksızın salgın hastalıklarda, yaşanılan deprem sel felaketleri başta olmak üzere her zaman en başlarda rol almışlardır." diye konuştu.

M.Ö. 1200 Yılından Günümüze "Sapanca Belediyesi" - Sapanca INFO

Çınar, Sapanca Belediyesi emekçilerinin her zaman bu hizmeti üretmeye devam edeceklerini belirterek, "Sapanca belediye başkanımız sayın Özcan Özen'den talebimiz; Sapanca halkı ve turizm amaçlı ilçemizi ziyaret edenler için durmadan hizmet eden Sapanca Belediye emekçilerinin de alım gücünü arttırmak adına ücretlerinde iyileştirmeler yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Çınar, belediye çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntılar belediye başkanına iletmeye çalışıp ek zam talep etmeye çalışmış olsa da, olumlu sonuç alınamadığını sözlerine ekledi.

EditörEditör