YEREL
Giriş Tarihi : 21-07-2023 17:09

Sapanca’da Bungalov sıkıntısı!

Pandemi ile birlikte Sapanca’da yüzlerce Bungalov yapıldı ama bunlar yapılırken kimse mevcut alt yapının bu kadar Bungalov’u yetip yetmeyeceğini düşünmedi. Gelinen noktada alt yapı yetersiz kaldı ve Başkan Alaçam, “Yapamıyorsanız bırakın” diye rest çekerken, alt yapı kurumlarının yetkilileri, “Keşke bu işler planlı yapılsaydı” dedi.

Sapanca’da Bungalov sıkıntısı!

Dünyayı sarsan koronavirüs ile birlikte herkes kalabalıktan kaçıp doğayla iç içe yaşam sürmeye başladı. Hal böyle olunca doğası, yeşili, gölü, havası, suyuyla dünyadaki cennet olarak adlandırılan Sapanca’da bir anda Bungalov turizmi başladı. İlçenin her yerine plansız yapılan Bungalovların sayısı öylesine arttı ki sonunda alt ve üst yapı yetersiz hale geldi. Zaten sorunlu olan Sapanca’nın elektrik dağıtımı artan taleple birlikte adeta kilitlenirken, içmesuyu ihtiyacı da zaman, zaman kesintiye uğradı. 

GÖREVLERİNİ YAPAMIYORLAR
Arap turistlerin akın ettiği ilçe yol sorunu da baş gösterdiği Sapanca’da taksi bulmakta bile insanlar güçlük çekmeye başladı. Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam ise bu duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Sakarya’yı yöneten yetkililere ver yansın tarzında açıklama yapan Alaçam, “Pandemi dönemi sonrası insanların tatil anlayışları tüm dünya üzerinde değişime uğradı. Birbirinden farklı tasarım bahçe ve küçük ağaç evler ile bu değişimin merkezi Sapanca oldu. Sakarya'nın

YAPAMIYORSANIZ BIRAKIN!
Alaçam, “İlçede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere binlerce esnafımız, işletmelerimiz, ülkemizin 7 bölgesinden ve dünyanın birçok farklı noktasından gelen turistler, yetersiz altyapı hizmetleri nedeniyle mağdur ediliyor. Ne ilçemizde yaşayanlarımız nede misafirlerimiz bunu hak etmiyor! Bu sorunlar ilçede çözülemiyorsa ilde çözülmeli, ilde çözülmüyorsa nerede çözülecekse orda çözülmeli! Cumhurbaşkanımız, bakanlar ve siyasi erkanlar buraya geliyor, yerli yabancı binlerce insan akın ediyor ve hala biz bu konuları konuşuyorsak bırakın! Dünya markası ilçemizde; elektrik yetersiz, su yetersiz, taksi yetersiz, yol yetersiz siz mi yeterlisiniz? Yapamıyorsanız bırakın!” dedi.

ADAPAZARI HATTI GÖZÜME BATIYOR
Bununla da sınırlı kalmayan Başkan Alaçam, “ İlçemizde yaşanan sıkıntılara tek çözüm Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na (ÇİMER) toplu şikayet yapmaktır. Laf bitti şimdi icraat zamanı” diyerek bütün Sakarya’yı yönetenler ile kurum yetkililerini topluca şikayet edilmesi için çağrıda bulundu. Alaçam, “Şükriye, Fevziye, Balkaya, Nailiye Sapanca’nın her yerinden fışkıran içme suyunu kullanamıyor! Her evin çeşmeden akan ücretsiz kaynak suyumuzu aldılar, parasıyla bize satıyorlar onu da beceremiyorlar! Bu memlekette vatandaşın derdi kimseyi ilgilendirmiyor mu? Son bir haftadır yaşanan rezalet tarihimizde görülmemiş. Sabrın sonu selamet değil haberiniz olsun. Adapazarı’na giden su hattı gözümüze çok batmaya başladı” dedi. 

SÖZ SAVUNMANIN: PLANSIZ YAPILIRSA!
Başkan Alaçam’ın bu çıkışı sonrasında ilgili kurum yetkilileri ise, “ Sapanca, Pandemi öncesinde zaten hızla kalkınan, göç alan ve turizm anlamında büyüyen bir ilçemizdi. Pandemi ile birlikte Sapanca’da plansız bir şekilde Bungalov yapıldı. Her geçen gün sayıları artan Bungalovlarla birlikte elbette alt yapı yetersiz kalabiliyor. Alt yapı olmadan, plansız şekilde bu kadar çok Bungalov yapılmamalıydı. Önce alt yapı desteklenmeli sonra gerekli izinler alındıktan sonra ilgili yapı yapılmalıdır. Sistem böyle işlemeliydi” dedi.

, Marmara'nın hatta tüm ülkenin incisi Sapanca için ise ilimiz ve ilçemizdeki idareciler maalesef görevlerini layıkıyla yapamıyor” dedi.

AdminAdmin