Asayiş
Giriş Tarihi : 29-01-2024 13:43

Sarıyer'deki Kilise Saldırısına İlişkin Gözaltı Sayısı 51'e Yükseldi:

İstanbul'da bulunan Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 51 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 tetikçinin Polonya plakalı bir araçla kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Sarıyer'deki Kilise Saldırısına İlişkin Gözaltı Sayısı 51'e Yükseldi:

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde dün sabah meydana gelen silahlı saldırıda, eylemi gerçekleştiren 2 saldırgan dua edenlerin üzerine silahla ateş açmış, ayin sırasında kilisede büyük panik yaşanırken kurşunların hedefi olan Tuncer Cihan adlı bir kişi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Saldırının ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM ekipleri, faillerin ve arkasındaki bağlantıların izini sürmüş, ilk olarak silahlı saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan ve Rusya uyruklu 2 tetikçi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Onlarla bağlantısı tespit edilen diğer faillerin yakalanması için peş peşe operasyonlar gerçekleştirilmişti.

Sabaha kadar süren operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli sayısının 51'e yükseldiği bildirildi. Aşırı uç radikal terör örgütü DEAŞ bağlantılı toplam 51 şüphelinin polisteki işlemleri İstanbul Terörle Mücadele Şubesinde devam ederken, bu kişilerin 23'nün ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği öğrenildi.

Saldırıyı gerçekleştiren 2 tetikçinin Polonya plakalı bir araçla olay yerinden kaçmaya çalıştığı belirlendi. Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde yakalanan tetikçilerden D.T.'nin Rus kökenli, A.K.'nin ise Tacikistan uyruklu olduğu öğrenildi.

Saldırının DEAŞ tarafından gerçekleştirildiği değerlendirilirken, faillerin eylemi kim ya da kimlerden aldıkları araştırılıyor.

EditörEditör