SASKİ tarafından paylaşılan bilgilere göre, çekilen kıyı bölgelerinde toprak yapısı “bataklık” benzeri özellik gösteriyor. Yetkililer, bu alanlarda yürüyüş yapılmasının, araçla girilmesinin ya da ateş yakılmasının hem vatandaşların güvenliğini tehlikeye attığını hem de gölün ekolojik dengesine zarar verdiğini belirtti.
Yasal işlem uyarısı
Göl havzasını tahrip eden, doğal dokuyu bozan ve uyarılara rağmen yasaklı alanlara girenler hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Denetim ekiplerinin 7 gün 24 saat sahada olduğu, ihlallerin anında tespit edilerek gerekli işlemlerin uygulandığı ifade edildi.
“Sorumluluk hepimizin”
Açıklamada, Sapanca Gölü’nün yalnızca bir doğal güzellik değil; Sakarya ve Kocaeli için hayati bir içme suyu kaynağı olduğu hatırlatıldı. Vatandaşlardan, hem kendi can güvenlikleri hem de gölün korunması adına kıyı bölgelerinden uzak durmaları istendi.




























