YEREL
Giriş Tarihi : 10-01-2024 12:02

SATSO, basınla bir araya geldi: “Gazeteciler toplumun sesi, aynası ve vicdanı”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sakarya’nın yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

SATSO, basınla bir araya geldi: “Gazeteciler toplumun sesi, aynası ve vicdanı”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, kahvaltıda yaptığı konuşmada, gazetecilerin toplumun sesi, aynası ve vicdanı olduğunu belirterek, “Doğru ve tarafsız habercilik için özveriyle çalışan basın mensuplarımız sayesinde cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar önemli gelişmeler sağlanmıştır.” dedi.

B8F37Cb3 E759 4E7F B1D1 9Beb0Fbdbec5

Altuğ, yerel basının Sakarya’nın tanıtımında ve kalkınmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, “Hızla büyüyen ve gelişen Sakarya’nın gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada basın kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür.” diye konuştu.

Altuğ, gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını belirterek, “Dünya ve ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Biliyorum ki şartlar hepimiz için zor… Sizlerin de sıkıntılarını dinlemek isteriz. Paydaşlarımızın derdi sıkıntısı bizler için önemlidir. Çünkü birlikte yol alıyoruz.” dedi.

8D91C87E C1Df 491A 88E7 07769Bd91Fae

SATSO Meclis Başkanı Ercan Erdem ise, yerel basının daha başarılı noktalara gelmesinden gurur duyduğunu belirterek, “Siz şehrimizi nasıl anlatırsanız, biz “O” şehrin insanı oluruz. Yani sizin yazdıklarınız sadece bir haber değil, aynı zamanda bu şehrin resmidir.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin ise, gazetecilerin hala bir meslek olarak kabul edilmediğini belirterek, “Herkes işine geldiği gibi gazeteci oldu. Benim sizden ricam haberleri çarpıtmadan direkt olanı yansıtmanızdır.” dedi.

EditörEditör