GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 00:53

SATSO Meclisi'nde İsrail'e kınama!

SATSO Ekim Ayı Olağan Kongresi'nde yönetim kurulu gündemini konuşmak için kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, İsrail'in Gazze şeridinde işlediği savaş suçlarını ve masumların katledilmesini kınadı. Altuğ kürsüde, "İsrail’in Gazze’ye ve özellikle sivillere karşı uyguladığı bu şiddet bir savaş değil katliamdır." ifadelerini kullandı.

SATSO Meclisi'nde İsrail'e kınama!

Gazze, son günlerde yaşanan hain saldırılarla sarsılıyor.  İsrail'in Gazze'deki hastaneleri hedef alması, içinde masum çocukların, suçsuz kadınların ve sivillerin bulunduğu bir hastanenin bombalanması, insanlık dışı bir dramın yaşandığını gözler önüne seriyor.

Birçok çevreden konuyla ilgili tepki sesleri yükselirken Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, SATSO'nun Ekim Ayı Meclisi'nde İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarına ve masum insanların katledilmesine tepki gösterdi.

Başkan Altuğ, kürsüde meclis gündeminde değinmeden önce İsrail ve Gazze arasında yaşananların bir savaş değil katliam olduğunu vurguladı.

Başkan Altuğ, "Son dönemlerde şiddetini giderek artıran bir insanlık dramı ile karşı karşıyayız. İsrail’in Gazze’ye ve özellikle sivillere karşı uyguladığı bu şiddet bir savaş değil katliamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Savaş zorunlu ve hayati olmalıdır. milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir. Öyle ise esas olan barıştır”

Bu doğrultuda saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinlilere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran İsrail’i lanetle kınıyor, böyle vahşi bir zihniyetin dünya kamuoyu nezdinde hesap verilmesini bekliyoruz.

Gerçek adalet bu insanlık suçunu işleyenlerin cezalandırılması ve yaptırımlar uygulanması olacaktır aksi durumda vahşet son bulmayacaktır. Bu şiddet hakkaniyetli bir şekilde barışçıl yoldan çözülmelidir. Filistin halkının yok sayıldığı bir barış dili söz konusu olmamalıdır. Bu konuyu bir atasözü ile sonlandırıyorum “sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma” dedi.

EditörEditör