GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2024 14:23

SATSO Meclisinde Sektör Sorunları Masaya Yatırıldı! Hangi Konular Gündeme Geldi?

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, meclis üyeleri SATSO faaliyetleri, sektörel konular, gündeme ve şehrin sorunlarına ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

SATSO Meclisinde Sektör Sorunları Masaya Yatırıldı! Hangi Konular Gündeme Geldi?

2024 Yılı İş Planı ve Sektörel Talepler

SATSO 2024 yılı iş planı ile ilgili görüşlerini dile getiren 17. Meslek Komitesi (Kooperatifler, Enerji Altyapı ve Hafriyatçılar) Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu, planı "başarısız olmanın mümkün olmadığı bir yol haritası" olarak nitelendirdi.

Toplantıda ayrıca, lastik tamiri azami fiyat tarifesi, nitelikli-niteliksiz işgücü sorunu, elektrik bağlantıları konusundaki yetki karmaşası, vize engelleri, çıraklık okulu ihtiyacı, kentsel dönüşüm ve inşaat ruhsatı süreçleri gibi birçok konu ele alındı.

SATSO Haber - SATSO MECLİSİ SEKTÖR SORUNLARINI DEĞERLENDİRDİ

Sektör Temsilcilerinden Görüşler:

  • 17. Meslek Komitesi: Adnan Borazancıoğlu, işçi ve işveren arasındaki ücret politikası, şantiye elektriği bağlantıları ve SEPAŞ'ın "Akıllı Çözümler" sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
  • 23. Meslek Komitesi: Çetin Serter, SEPAŞ'ın akıllı çözümler sistemi ile ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında konuştu.
  • 10. Meslek Komitesi: Kenan Dağ, SEPAŞ Akıllı Çözümler'in rekabete uygun olmadığını ve Rekabet Kurulu'na gideceklerini belirtti.
  • 28. Meslek Komitesi: Serap Yılmaz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun IPARD Programı ve KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Programı hakkında bilgi verdi.
  • 4. Meslek Komitesi: Ahmet Bayrak, tarım ve hayvancılıkta artan işçilik maliyetleri, kıdem tazminatı yükü, süt fiyatlarındaki dengesizlik ve et fiyatlarındaki artış gibi sorunlara dikkat çekti.
  • 14. Meslek Komitesi: Hasan Çakır, ihracatta vize engellerinin iş insanlarını zorladığını ifade etti.
  • 22. Meslek Komitesi: Yiğit Ateş, bilgi birikimi ve tecrübesiyle yönetim kurulu ve meclis üyelerine destek olacağını söyledi.
  • 17. Meslek Komitesi: Mehmet Çatalbaş, Karasu'da çıraklık okulu ihtiyacına ve Akyazı'da bulunan 96 derecelik sıcak su kaynağının değerlendirilmesine değindi.
  • 34. Meslek Komitesi: Murat Ekşi, Sakarya'da acil yıkılma tehlikesi olan 7 bin bina olduğunu ve kentsel dönüşümün önemini vurguladı.
EditörEditör