EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-01-2024 12:38

SAÜ'de Araştırma Üniversitesi olma hedefi için kritik yıl

Sakarya Üniversitesi'nde 2024 yılı Akademik Kurul toplantıları yapıldı. Toplantılarda, YÖK tarafından aday Araştırma Üniversitesi ilan edilen Sakarya Üniversitesi'nin bu alandaki çalışmaları değerlendirildi.

SAÜ'de Araştırma Üniversitesi olma hedefi için kritik yıl

Rektör Prof. Dr. Hamza Al, toplantılarda yaptığı konuşmalarda, 2024 yılının akademik performans açısından önemli bir yıl olduğunu vurguladı. Bu yıl içerisinde özellikle TÜBİTAK, AB Projeleri ve Q1, Q2 dergilerinde yayın sayısının arttırılması gerektiğini belirten Al, "Yarış çok ciddi. Sakarya Üniversitesi köklü tarihi ve birçok alanda öncü bir üniversitedir. Güçlü bir akademik altyapımız var. Akademisyenlerimizin özverili çalışmalarının bir neticesi olarak YÖK tarafından "Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına" dahil edilen Sakarya Üniversitesi'nin, hem araştırma üniversitesi olma hedefini gerçekleştireceğine hem de ulusal ve uluslararası sıralamalarda daha üstlerde yer alacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Akademisyenlerin Q1, Q2 dergilerinde yayın yapmaları için Sakarya Üniversitesi Vakfı'ndan ve BAP Koordinatörlüğünden yayın destekleri verdiklerini belirten Al, destekleri arttırmaya devam edeceklerini söyledi. Bunun yanında Araştırma Dekanlığının projeler konusunda desteklerinin de artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

Akademik Kurul toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Özer Uygun, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu ve Bilimsel Dergiler ve Yayınevi Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Akyiğit sunum gerçekleştirdiler.

Araştırma Üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atan Sakarya Üniversitesi'nin, bu alandaki çalışmalarının başarılı bir şekilde devam etmesi bekleniyor.

EditörEditör