GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-04-2024 13:37

SAÜ'de proje çalıştayı

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen “Jean Monnet Eylemleri Eğitim Çalıştayı”, Sakarya Üniversitesi ProGe Atölyesi’nde gerçekleşti.

SAÜ'de proje çalıştayı

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen “Jean Monnet Eylemleri Eğitim Çalıştayı”, Sakarya Üniversitesi ProGe Atölyesi’nde gerçekleşti. Çalıştayda, Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Dr. Selen Tokgöz ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Duygu Gür Erdoğan konuşmacı olarak yer aldı.

 

TALEPLER ÇOK FAZLA


Açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Jean Monnet projelerine yönelik artan ilgiye dikkat çekti. Doğan, “Jean Monnet projelerine yönelik otuzun üzerinde talep var. Bu durum bizler için oldukça sevindirici. Bildiğiniz üzere ulusal anlamda, TÜBİTAK projelerinde sosyal alanda açıklanan son veriler göre TÜBİTAK 1001 projelerinde Türkiye birincisi olarak önemli bir başarı elde ettik. İnşallah önümüzdeki süreçte başarımızı uluslararası projelerle de kanıtlayacağız. Bizi kırmayıp buraya gelen kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

TANIŞMA FASLI İLE BAŞLADI


Çalıştay, Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu’nun liderliğinde tanışma faslı ile başladı. Sosyal bilimlerden temel bilimlere, eğitim bilimlerinden mühendisliğe kadar geniş bir yelpazede uzman akademisyenler, ulusal ve uluslararası projelerinin amaçları ve kapsamları hakkında bilgi verdi.

 

SUNUM GERÇEKLEŞTİ


Çalıştayın devamında Dr. Selen Tokgöz, Jean Monnet Eylemlerinde değerlendirme kriterleri ve belirli hatlarıyla Jean Monnet Modülü tasarlamaya yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Tokgöz, Erasmus + proje çeşitlerine değinerek Jean Monnet projelerinin Merkezi projeler içinde yer aldığına dikkat çekti. Jean Monnet projelerinin, Avrupa Birliği konularıyla ilgili araştırma ve öğrenme faaliyetlerinin kalitesini arttırmayı ve farklı kesimlerin Avrupa Birliği hakkında bilgi sahibi olmalarını destekleyen önemli faaliyetler olduğunu vurgulandı.

AdminAdmin