YEREL
Giriş Tarihi : 15-09-2023 19:44

Savunma Sanayi ve Altay Tankı'nı Ankara'ya kaptırdık

Savunma Sanayi alanında birçok yatırıma ev sahipliği yapan Sakarya'ya, 2018 yılınca BMC özelinde verilen proje bazlı devlet yardımı, resmi gazetede yayınlanan kararname ile Ankara iline alındı. Yani BMC'nin Savunma Sanayi yatırımlarına Ankara'da devam edeceği kesinleşmiş oldu.

Savunma Sanayi ve Altay Tankı'nı Ankara'ya kaptırdık

2018 yılınca BMC'ye Sakarya'da gerçekleştirilen savunma sanayi yatırımları için savunma sanayine yönelik muhtelif sistemler ve araçlar üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilmişti.

Bu yardım BMC'nin Sakarya'da üreteceği aletli Zırhlı Araçlar, Lazer Silahı, İnsansız Zırhlı Araç gibi yatırımları kapsıyordu. Destek kapsamında prototipi Sakarya'da geliştirilen Altay Tankı da bu kapsamda devlet yardımı almıştı.

Resmi Gazetede bugün yayınlanan karar ile 2018 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararında Sakarya ibaresi geçen bölümler Ankara olarak değiştirildi.

Yani devlet yardımı alacak olan BMC'nin savunma sanayi yatırımları resmen Ankara'ya kaydırılmış oldu 

NE OLMUŞTU

Tosyalı Holding tarafından satın alınmasının ardından BMC, daha önce  49 yıllığına BMC SAVUNMA’ya devredilen arazi üzerine Karasu’da kurulacak tesislerin savunma sektörüne ait işletme açısından çok verimli olmadığı açıklanmış ve özellikle savunma sanayii sektörünün kümelendiği Ankara’nın daha doğru bir yer olduğuna karar verilmişti. Bunun üzerine BMC SAVUNMA Karasu’daki arazinin aynı şekilde devlete devri için işlemleri başlatmış ve devlete geri iade etmişti.

BMC'nin Altay Tankını Sakarya'dan alarak Ankara'ya taşımak için bir süredir yatırım yaptığı biliniyordu.  BMC bu kapsamda Ankara’da TUSAŞ’ın hemen yanındaki Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bir arsa satın aldı ve modern bir üretim üssü kurma çalışmalarına başladı. Yeni ALTAY AMT’nın seri üretimi Ankara’da kurulmakta olan yeni tesislerde gerçekleştirileceği artık kesinleşti.

Arifiye’deki 1’inci ABFM eskiden ne yapıyorsa, şimdi ne yapıyorsa yapmaya devam edecek. Buradan eksilecek olan, buradan gidecek olan herhangi bir şey yok. 1’inci ABFM BMC SAVUNMA Ankara tesisleri devreye girmeden önce ne üretiyorsa, aynı şekilde üretimine devam edecek hatta üretim adetleri ve ürün yelpazesi artacak, hatta 2023 yılından başlayarak ürün ihraç etmeye de başlayacak.

AdminAdmin