GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-04-2024 11:40

Seçmen sandığa küstü!

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntı ile geçim derdine düşen vatandaşlar sandığa gitmeyerek adeta siyasilere ders vermek istediler. Türkiye genelinde seçime katılım yüzde 78.55 olarak gerçekleşirken, Sakarya’da da 159 bin 82 kişi sandığa gitmedi.

Seçmen sandığa küstü!

Nasıl olacak?

Demokrasinin sandıktan geçtiğini bildiklerini vurgulayan vatandaşlar, “Bizler geçim derdine düştük. Ekonomi belli, fiyatlar durmak bilmiyor. Enflasyon almış başını gidiyor. Memura gelince para çok, emekliye gelince 10 bin lira maaşla geçin. Nasıl olacak bu iş?” dediler.

Son model araçlar

Siyasilerin parti ayırmaksızın hepsinin son model araçlarla seçim çalışması yaptığını belirten vatandaşlar, “İnsan bunları görünce yok gönüllere girmek, kalplere dokunmak gibi unsurların samimi olmadığını zaten anlıyor. Biz artık kim çalışıyor, kim çalışmıyor, kim ne yapıyor hepsinin farkındayız. Bunu görünce de sandığa bile gitmek istemedik” dediler.

Sakarya’da durum

Sakarya’da 2 bin 644 sandıkta toplam 796 bin 924 seçmenin oy kullanması gerekiyordu. Ancak bu seçmenlerden 159 bin 82’si sandığa gitmedi. Sandığa giden 604 bin 496 seçmenin kullandığı oylardan 33 bin 246’sı da geçersiz sayıldı. Sandığa gitmeyen seçmen kadar geçersiz oylarında çokluğu vatandaşın seçimi dikkate bile almadığını göstermeye yetti.

AdminAdmin