YEREL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 13:39

SEDAŞ’tan 3 milyarlık dev yatırım:

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze’de 2 milyonu aşkın müşteriye hizmet veren SEDAŞ, 2024 yılı için yaklaşık 3 milyarlık yatırım ve bakım çalışması planlıyor.

 SEDAŞ’tan 3 milyarlık dev yatırım:

SEDAŞ, iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği aşırı yağışlar, sel, fırtına ve kar gibi olağanüstü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmak için de yatırım çalışmalarını hızlandırıyor.

SEDAŞ İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, “Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan bölgemizde müşterilerimizin en güncel ihtiyaçlarını analiz ederek, beklentilerini karşılayacak yatırımlarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz. Yeni hissedar yapımız ile bölgemizdeki faaliyetlerimizi hızlandırıyor hem kırsalda hem de il ve ilçelerimizde elektrik şebekesi hatlarının iyileştirilmesine destek oluyoruz” dedi.

SEDAŞ'tan 335 milyon TL'lik yatırım hedefi - Ekonomim

SEDAŞ’ın 2024 yılı yatırım programında yer alan başlıca çalışmalar şu şekilde sıralanıyor:

  • Kapasite artırımı: SEDAŞ, bölgedeki enerji talebinin artması doğrultusunda, mevcut şebekelerin kapasitesini artıracak yatırımlar yapacak. Bu kapsamda, yeni trafolar inşa edilecek, mevcut trafoların güç kapasiteleri artırılacak ve iletim hatlarının kapasiteleri yükseltilecek.
  • Şebeke yenileme: SEDAŞ, ekonomik ömrü dolan elektrik tesislerini yenileyecek ve mevcut şebekeyi daha dayanıklı hale getirecek. Bu kapsamda, havai hatlar yer altına alınacak, yeni iletim hatları inşa edilecek ve şebekenin dijitalleşmesi için çalışmalar yapılacak.
  • Bakım onarım çalışmaları: SEDAŞ, mevcut şebekenin bakım ve onarım çalışmalarını da titizlikle yürütecek. Bu kapsamda, arızalara hızlı müdahale edebilmek için ekipleri güçlendirilecek ve arıza tespit ve onarım teknolojileri geliştirilecek.

SEDAŞ’ın 2024 yılı yatırımları, bölgenin enerji altyapısını güçlendirecek ve kesintisiz enerji temini için önemli bir katkı sağlayacak.

AdminAdmin