GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-06-2026 10:55

Şehidimizin kanı yerde kaldı! Gaffar Okkan Davası Düştü

Sakaryalı Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı 2001 yılında Diyarbakır’da düzenlenen saldırıda şehit eden Haşim Alabalık ve Murat Aktaş hakkında mahkemeden zaman aşımı kararı çıktı. Terör suçlarında zaman aşımı süresi 30 yıl olmasına rağmen, dosyanın 25’inci yılında dava düştü.

Şehidimizin kanı yerde kaldı! Gaffar Okkan Davası Düştü

Diyarbakır’da 24 Ocak 2001 tarihinde makam aracına pusu kurularak şehit edilen Ali Gaffar Okkan ile birlikte polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy da yaşamını yitirmişti.

Nefes’ten Özgür Cebe’nin haberine göre, Hizbullah terör örgütü bağlantılı oldukları iddia edilen Haşim Alabalık ve Murat Aktaş hakkında yürütülen davada mahkeme zaman aşımı gerekçesiyle düşme kararı verdi. Sanıkların yakalama emirleri de kaldırıldı.

Kırmızı bültenle aranan ve uzun yıllardır firari olan isimler hakkında dosyanın kapatılması kararı verildi.

AdminAdmin