YEREL
Giriş Tarihi : 10-10-2023 12:09

Şehir Kütüphanesi ve Kongre Merkezi birlikte mi yapılacak?

Yıllardır gündemde olan Sakarya Şehir Kütüphanesi, Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nin yapılacağı alana inşa edilecek. Projeyle ilgili Başkan Ekrem Yüce'ye meclis tarafından yetki verildi. İki projenin birlikte hayata geçmesi de söz konusu...

Şehir Kütüphanesi ve Kongre Merkezi birlikte mi yapılacak?

Sakarya'nın kütüphane eksikliğiyle ilgili uzun yıllardır gündemde olan Şehir Kütüphanesi için yıllarca, Serdivan Belediyesi'nin eski hizmet binasının bulunduğu yer inşa edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Sakarya'ya gelişlerinde bahsettiği kütüphanenin Kültür ve Turizm Bakanlığı ortaklığında yapılmasıyla ilgili çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi bu konuda önemli bir adım attı.

BAŞKAN YÜCE BAKAN ERSOY İLE GÖRÜŞTÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı görüşmede bu konu gündeme gelirken, Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısında Şehir Kütüphanesinin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı (Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü) ile Belediyemiz arasında protokol yapılması için Başkan Ekrem Yüce'ye yetki verildi.

"SAKARYA'YA HİZMET ETMEK BİR ŞEREF"

Meclis toplantısında konuşan Başkan Yüce, ; "Bütün ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 150’ye yakın projemizi Sakaryamıza geçirmekteyiz. Sakarya'ya hizmet etmenin bizim için bir şeref olduğunu söylemek istiyorum. Şehir kütüphanesini Sakarya'ya kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Sakarya için bu kütüphane cazibe merkezi olacaktır. Projelerin doğaya uygun olmasına çok dikkat ediyoruz" dedi.

 

KONGRE MERKEZİ İLE BİRLİKTE YAPILABİLİR

 

Belediye meclisinde işaret edilen bölge, halihazırda SASKİ Teknik Birimler Şantiyesinin olduğu yer...

Bu bölgede Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi için çalışmalara başlamıştı.
Gelecekte Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasının da aynı alana yapılması bekleniyor.

MEDYABAR editörleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapımını üstleneceği Şehir Kütüphanesi'nin Kongre Merkezi binasıyla birlikte inşa edilebileceğini ancak bu yönde kesin bir durum olmadığını öğrendi.

 

 
AdminAdmin