GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-03-2024 12:31

Şehrin Göbeğinde Yasak Balık Satışı: Denetim Nerede?

Sakarya'da, av yasağı olan balıkları şehrin göbeğinde, Fitaş Sinema Sokağı'nda yabancı uyruklu kişiler tarafından satıldığı ortaya çıktı. Ağ ve elektrik şok aleti kullanarak avlanan bu balıklar, hem balıkçılar hem de vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Denetim eksikliği ise dikkat çekiyor.

Şehrin Göbeğinde Yasak Balık Satışı: Denetim Nerede?

Sakarya'da av yasağı olmasına rağmen, bazı yabancı uyruklu kişilerin dere ve göletlerden ağ ve elektrik şok aleti kullanarak balık avladığı ve bu balıkları şehir merkezinde, Fitaş Sinema Sokağı'nda sattığı belirlendi. Bu durum, hem balıkçılar hem de vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Yasaklara Aldırmadan Balık Satıyorlar:

Sakarya Merkez Avcılar Atıcılar ve Balıkçılar Federe Spor Kulübü Derneği Başkanı Sedat Bıçakçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yasak sezonda ağla ve elektrik şok aleti ile tutulan balıklar mülteciler tarafından satılıyor, şikayete rağmen ceza kesen de yok. Hemen her günde Fitaş sinema sokağındalar" ifadelerini kullanarak bu duruma tepki gösterdi.

Denetim Eksikliği Tepki Çekiyor:

Yasaklara rağmen bu kişilerin rahatlıkla balık satabilmeleri ve denetim eksikliği dikkat çekiyor. Balıkçılar ve vatandaşlar, yetkililerden bu duruma karşı bir çözüm ve denetim talep ediyor.

EditörEditör