GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-02-2024 15:31

SEKAY Çevreyi Tehdit Ediyor!

DEVA Partisi Adapazarı Belediyesi Başkan Adayı Ercan Başnuh'tan Çevre Felaketi İddiası

SEKAY Çevreyi Tehdit Ediyor!

DEVA Partisi Adapazarı Belediye Başkanı Adayı Ercan Başnuh, Taşkısığı'nda bulunan SEKAY'ın (Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi) Tekeler, Karakamış, Taşkısığı ve civarındaki mahallelere koku yaymasının yanında pis su da sızdırdığını iddia etti. Bölgede yaptığı incelemelerde sızıntı sularının fotoğraflarını ve videolarını çeken Başnuh, konunun kamuoyunun dikkatine sunulması için basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Başnuh, şunları söyledi:

"31 Mart yerel seçimleri için sahadayız ve her mahallede halkla bir araya gelerek şikayet ve önerilerini dinliyoruz. Gittiğimiz her mahallede halkımız bize farklı sorunlardan bahsediyor. Fakat Taşkısığı'nda karşılaştığımız durum bizi derinden sarstı. SEKAY'dan sızan pis sular, Tekeler, Karakamış, Taşkısığı ve civarındaki mahallelere dayanılmaz bir koku yayıyor. Bu yetmezmiş gibi sızıntı sularının çevreye de büyük zarar verdiği görülüyor."

Başnuh, sızıntı sularının mikrobiyolojik ve ağır metaller bakımından analizinin yapılması ve sızıntının mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı. Bölgede yaşayan hayvanların sızıntı sularından etkilenerek hastalanabileceğini ve bu durumun insan sağlığını da tehdit edebileceğini söyleyen Başnuh, mevcut belediye yönetiminin çevreye ne kadar duyarsız olduğunu gösteren bu skandalı çözmek için DEVA Partisi olarak seçildikleri takdirde gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Başnuh'un iddiaları bölgedeki vatandaşlar tarafından da endişeyle karşılandı. Sızıntı sularından etkilenen mahalle sakinleri, yetkililerden sorunun çözümü için acil adım atmasını talep etti.

EditörEditör