GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-11-2023 15:07   Güncelleme : 13-11-2023 15:09

Selin vurduğu Çanakkale, İzmir ve Muğla'da vahim manzara! Yollar göle döndü, turistler canını zor kurtardı

Çanakkale'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kuvvetli yağış sebebiyle Kepez Deresi taşarken, kent merkezinde metrekareye 66 kilogram yağış düştü. İzmir'de aniden bastıran sağanak yağış ise cadde ve sokakları göle çevirirken, Muğla'nın Ortaca ilçesinde yollar su altında kaldı, 3 kamyonet ve 2 karavan sel sularına kapılıp metrelerce sürüklendi. Mahsur kalan 15 tatilci ise tahliye edildi.

Selin vurduğu Çanakkale, İzmir ve Muğla'da vahim manzara! Yollar göle döndü, turistler canını zor kurtardı

Sağanak yağışın etkili olduğu Çanakkale, İzmir ve Muğla'da hayatı olumsuz etkiledi. Çanakkale'de kuvvetli yağış sebebiyle Kepez Deresi taşarken, kent merkezinde metrekareye 66 kilogram yağış düştü. İzmir'de aniden bastıran sağanak yağış ise cadde ve sokakları göle çevirirken, Muğla'nın Ortaca ilçesinde yollar su altında kaldı, 3 kamyonet ve 2 karavan sel sularına kapılıp metrelerce sürüklendi. Mahsur kalan 15 tatilci ise tahliye edildi.

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Çanakkale'de sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi. Sağanak yağış hayatı olumuz etkilerken, kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Zaman zaman şiddetli yağan yağmur ve oluşan su birikintileri caddelerde yürümeyi güçleştirdi. Yolları kaplayan sular sebebiyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. İl merkezinde metrekareye 66, Eceabat'ta 59, Gökçeada'da 27 ve Lapseki'de ise 20 kilogram yağış düştü. Çanakkale Belediyesi ekipleri su birikintisi oluşan bölgelerde suyun tahliyesi ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı.

KEPEZ DERESİ TAŞTI

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kepez beldesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış Kepez Deresi'nin taşmasına sebep oldu. Kuvvetli yağışla birlikte sel suları köprünün üstünden akmaya başladı. Durumu öğrenen ve balıkçı barınağında teknesi olan vatandaşlar hemen bölgeye gitti. Bazı tekneler zarar gördü. İş makineleri bölgeye giderek, çalışma başlattı.

Çanakkale'de Kuvvetli Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

İZMİR'DE SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

İzmir'de aniden bastıran sağanak yağış cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Konak ilçesi Çınarlı Mahallesinde bir cadde adeta göle dönerken, trafikte bulunan sürücüler zor anlar yaşadı. Menemen ilçesinde de yine yollarda biriken sular nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

ÇEŞME'DE SU BASKINI

Çeşme ilçesinde ise sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü, bir evi su bastı. Trafikte bulunan sürücüler ile esnaf ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

İzmir'de trafiğin en yoğun olduğu noktalardan birisi olan Yeşillik Caddesi'nde ise trafik adeta durma noktasına geldi. Yağış sonrası kayganlaşan zeminde herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için araç sürücüleri temkinli davrandı. Öte yandan, yağışların gün boyu aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

MUĞLA'DA ARAÇLAR SEL SULARINA KAPILDI

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü Kargıcak Koyu'nda sabah saatlerinde sağanak nedeniyle yüksek kesimlerden inen su, sele neden oldu. Yollar su altında kalırken, 3 kamyonet ve 2 karavan sel sularına kapılıp metrelerce sürüklendi. Mahsur kalan 15 tatilci ise tahliye edildi. Sel sularının savaş alanına çevirdiği yollar temizlenmeye başlanırken denizin rengi kahverengiye döndü.

AdminAdmin