YEREL
Giriş Tarihi : 10-11-2023 16:52

Serdivan’da bilinçli aile seminerleri

Serdivan Belediyesi Çocuk Akademisi, yeni dönemin başlamasıyla birlikte atölyelere katılan öğrencilerin velileri için Veli/Aile Seminerleri düzenliyor

Serdivan’da bilinçli aile seminerleri

Serdivan Çocuk Akademisi’nin her hafta yenilenen içeriklerle çocuklar hem eğlenip hem de öğrenirken, onları sabırla bekleyen veliler için de verimli bir zaman aralığı oluşturulması amaçlanıyor. Bu kapsamda Psikolojik Danışman Özge Sena Kocacık Şahin tarafından verilen "Çocuklarda Öz Disiplin" başlıklı seminer 9 Kasım Perşembe günü Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde gerçekleştirildi.

Uzman Psikolojik Danışman Özge Sena Kocacık Şahin, velilerin ilgiyle takip ettiği programda şu konulara dikkat çekti: "Disiplin kelimesi çoğu zaman akla katı, kuralcı ve otoriter olmayı getirir. İlk olarak bu kavram yanılgısını değiştirmekle başlayalım. Çocuğun gelişiminde önemli yer tutan disiplin kavramının temelinde ilişki kurmak yatar. Kurallar ve sınırlar olmalıdır ancak gerektiğinde bu kuralların esnetilebileceği unutulmamalıdır. Böylelikle pozitif disiplin yaklaşımıyla çocukla kurulan sağlıklı ilişki, çocuğun olumsuz davranışlarını düzeltmeye gerek duyulmadan doğrudan ortadan kalkmasını sağlayabilecek güçte olmaktadır."

Çocukların duygularının farkına varabilme ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik anne-babalara tavsiye ve paylaşımlarda bulunulan ücretsiz seminerler önümüzdeki haftalarda yeni içeriklerle devam edecek. Bir sonraki seminer 11 Kasım Cumartesi günü saat 13.15’te yine Serdivan Belediyesi Fikir ve Sanat Akademisi'nde yapılacak.

AdminAdmin