GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-01-2024 12:15

SGK, Java ve Sistem Yönetimi Uzmanı Alımı Yapacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 59 sözleşmeli bilişim uzmanı alımı yapacak. Alımlar, Java ve sistem yönetimi uzmanlıkları için gerçekleştirilecek.

SGK, Java ve Sistem Yönetimi Uzmanı Alımı Yapacak

Java uzmanlığı için 7, sistem yönetimi uzmanlığı için ise 2 kişilik kontenjan ayrıldı.

Java uzmanları, kurum bünyesindeki yazılım projelerinde görev alacak. Bu kapsamda, Java programlama dilinde yazılım geliştirme, J2EE ve web uygulama geliştirme teknolojileri, Spring Framework, JavaScript, web teknolojileri, UML ve tasarım kalıpları, SOAP/REST mimarisi, JSON/XML veri alışverişi, mikroservis mimarisi, veri tabanı mimarisi, tasarımı ve SQL ve PL/SQL gibi konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmaları gerekiyor.

Sistem yönetimi uzmanları ise, kurum bünyesindeki bilişim sistemlerinin kurulum, bakım ve yönetiminden sorumlu olacak. Bu kapsamda, en az 10.000 aktif kullanıcının bulunduğu bir kurum ya da işletmede sistem yöneticisi olarak en az 3 yıl çalışmış olmak, web uygulamaları işletim ortamları, işletimi, performans analizi, hata analizi, yedekli sistem tasarımı ve kurulumu, Linux, Windows işletim sistemleri kurulumu, yönetimi, konfigürasyonu, IBM Websphere Aplication Server ve Microsoft IIS yönetimi, uygulama performans izleme araçları (APM) yönetimi ve kullanımı gibi konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmaları gerekiyor.

Başvurular, 12 Ocak 2024 tarihine kadar gerçekleştirilecek.

EditörEditör