YAŞAM
Giriş Tarihi : 29-01-2024 11:35

Sineklerle mücadelede erken hazırlık şart!

Kış mevsimini neredeyse yarılayan Sakarya'da sineklerin uykudan uyanmasına az süre kaldı. Bu nedenle, sineklerle mücadelede belediyelerin ve vatandaşların hazırlıklarını yapması gerektiğine dikkat çeken Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, "Sineklerle mücadele için erken hazırlık şart" diyerek uyarıda bulundu.

Sineklerle mücadelede erken hazırlık şart!

Sineklerin hem insan sağlığını hem de hayvan sağlığını tehdit ettiğini belirten Yıldız, "Sineklerle mücadelede biz vatandaşların ve de belediyelerin yapmaları gereken sineklerle ilgili hazırlıkları ve de planları olmalıdır. Bu planları, bu yaşadığımız kış günlerinde tekrar gözden geçirip geçmiş yıllardaki tecrübeleri de baz alarak uygulamaya koymalıdırlar." dedi.

Sineklerle mücadelede belediyelerin ve vatandaşların yapması gerekenleri sıralayan Yıldız, şunları söyledi:

  • Belediyeler, ilgili ilaçlama ekipleri yıpranmış, eskimiş araç gereçleri yenileri ile değiştirmelidir.
  • Belediyeler, bulundukları sınırları kapsayan bölgelerde ilaçlama programları hazırlamalıdırlar.
  • Belediyeler, çöp biriktirme alanlarını, su birikinti alanlarını tespit edip o bölgelerle ilgili mücadele programları devreye sokmalıdırlar.
  • Vatandaşlar olarak bizlerde, yıpranmış olan sineklikleri, sinekler tam meydanlara çıkmadan onarmalı ya da yenisi ile değiştirmeliyiz.
  • Bahçe de su birikintileri ya da kuyuları varsa sineklerin oralara ulaşmasını engellemek için mücadele etmeliyiz.

Sineklerle mücadele programımız hazır mı? - Medyabar

Sineklerin doğası gereği üreyip çoğalabilmeleri için su birikintilerine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Yıldız, "Sineklerle ilaçlamayı yaz mevsimine bırakırsak yapılan yoğun ilaçlamalar doğaya ve de insanlar üzerindeki olumsuz etkileri maalesef daha çok olur. Ayrıca erken yapılan planlama ve de sinek ilaçlamaları çevreye olan ilaçların olumsuz etkileri kullanılacak ilaçların miktarının azlığına bağlı olarak maddi anlamda belediyeleri maliyet açısından tasarruf sağlayacaktır. Yazın açık havada yapılan yoğun ilaçlamalara gerek kalmaz." dedi.

EditörEditör