YEREL
Giriş Tarihi : 25-09-2023 12:45

Sokak köpekleri mahallelinin hayvanlarını telef etti

Karasu ve Kaynarca ilçelerinde bölgeye bırakılan sokak köpekleri mahallelinin hayvanlarını telef etti. Mahallede dolaşmaktan korktuklarını söyleyen vatandaşlar, uzun süredir çözülemeyen sorunlarına çare arıyor.

Sokak köpekleri mahallelinin hayvanlarını telef etti

Karasu’nun Taşlıgeçit ve Kaynarca’nın Büyükyanık Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, bölgeye bırakılan sokak köpeklerinin koyunlarını telef ettiklerini söyledi.

Mahallede dolaşmakta korktuklarını söyleyen vatandaşlar, sokak köpeklerinin koyunları telef ettiği anları cep telefonu kameraları ile kayda aldı. Çocuklarının ve kendilerinin sokaklarda rahat bir şekilde gezemediklerini söyleyen mahalleli, ilçe belediyelerinden sorunlarına çare bulunmasını istedi.

“Bu sene 4 koyunumu çaldılar 3’ünü yemişler”
Köpeklerden korktukları için sokağa çıkamadıklarını aktaran mahalle sakinlerinden Nurettin Köseoğlu, “Yaklaşık 5 yıldan beri buraya çevre il ve ilçelerden atılan köpekler yüzünden çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Köpekler 5 yıldan beri mahallemizdeki hayvanlara saldırıyor. Geçen sene 2 koyunumu yediler bu sene 4 koyunumu çaldılar 3’ünü yemişler birini canlı olarak bulduk. Burada çocuklarımız yollara çıkamıyor, insanlar kendilerini korumak için adeta sokaklara silah ve tüfeklerle çıkıyor. Yollarda ve ormanlarda 10-20 köpek var tehlike içindeyiz bu yüzden yetkililerden yardım istiyoruz. Televizyonlarda görüyoruz bu köpekler çocuklara saldırıyor. İlla bir çocuk mu ölsün burada hayvanlar öldü ben maddiyat tarafında değilim ama bir çocuğa bir şey olduğu zaman bunun hesabını kim verir” derken Mahalle sakinlerinden Havva Köseoğlu, “Ben hayvanların başında bekliyordum ve 10 tane köpek saldırdı bize taşla kovaladım” dedi.

“Çocuklarımızı bahçeye gönderemiyoruz sebebi ise köpekler”
Köpeklerin hayvanları telef ettiği için besicilik yapmadığını aktaran mahalle sakini İsmail Hakkı Keskin, “Bu köpek hususunda bütün mahalle ve vatandaşlar mağdur. 2 yıl önce bence mağdur oldum, bir kuzumu ve bir buzağımı yediler köpekler şimdi ne tavuk, ne koyun ne de inek hiç birine bakmıyorum. Şimdilerde çocuklarımızı bahçeye gönderemiyoruz sebebi ise köpekler. Sokaklarda geziyorlar Allah göstermesin ileride birimizin çocuğuna saldırdığı zaman can yanacak. Buradaki kurumların bu hususla ilgilenmeleri lazım, köpek toplayanları gördüm ve sordum nereye götürüyorsunuz diye bana, “Buradan topluyoruz ‘A’ köyüne ‘A’ köyünden ‘B’ köyüne” bu böyle olmaz ki bu köpeklere sahip çıkmak değildir. Bu hem onlara zulüm hem de vatandaşa zulüm” diye konuştu.

AdminAdmin