GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-04-2023 18:32   Güncelleme : 21-04-2023 18:32

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya çıkardık

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde vatandaşa müjdeyi verdi. Erdoğan, "İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya çıkardık." dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya çıkardık

İstanbul Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardım miktarını artırdıklarını belirtti. Erdoğan, kira yardım miktarının 5 bin 250 liraya çıkarıldığını belirtti.

KİRA YARDIMI 3 BİN 500 LİRADAN 5 BİN 250 LİRAYA ÇIKARILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da kira yardımlarını 3500 liradan 5250 liraya yükseltiyoruz. İster kira yardımından yararlanılacak ister kredi kullanıp evini yenileyebilir. Ayrıca kura çekimleri devam eden ilk evim kapsamındaki 50 bin konut ve arsanın da şimdiden hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Biz dik duruşumuz sebebiyle mücadeleyi kazandık, sayısız tuzağı bozduk. 14 Mayıs'ta çok daha güçlü destek bekliyorum. Bu ülkenin ve insanlarının demokrasiden kalkınmaya tüm meselelerini nasıl çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan da biziz. Sözümüz söz reis diyorlar, biz bu yoldan dönmeyiz diyorlar. Yüzyılın şafağının sökmesine ne kadar kaldı? Az kaldı.

"KALICI KONUTLARIN YAPIMI DEVAM EDİYOR"

Yaşı yetenler kendileri hatırlar. 24 sene önce 17 Ağustos 1999 gününün ilk saatlerinde Marmara 7,4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Ağır yıkımlar ve 17500 can kayıpları yaşandı. 6 Şubat'ta ardı ardına yaşanan depremler küçük kıyamet gibiydi. Bu depremlerde 311 bin binadaki 872 bin bağımsız bölüm kullanılamaz hale geldi. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Enkazlar bitiyor inşallah, kalıcı konutların yapımı devam ediyor.

"13.5 MİLYON İNSANIN HAYATINA DOKUNDUK"

Marmara depreminin ardından ülkemizdeki dayanıksız yapıların yenilenmesi için milletin talebi oluştu. TOKİ, kentsel dönüşümle geçmişle mukayese edilemeyecek derecede önemli adımlar attık. Dönüşüm ve sosyal konut projeleriyle 13.5 milyon insanın hayatına dokunduk. Deprem bizim hazırlıklarımızın bitmesini beklemiyor.

"SAHADA DÖNÜŞÜMÜ SÜREN 98 BİN KONUT VAR"

Dün akşam verdiğimiz doğal gaz müjdesinden sonra kentsel dönüşüm müjdemizi açıklıyoruz. Bir yandan deprem bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldıracak çalışmaları yönetiyorken yeni seferberlik başlatıyoruz. 1999 depreminin acıları hala taze olan İstanbul nüfus yoğunluğu ve stratejik konumu nedeniyle ilk sırada yer alıyor. İstanbul'da 220 bin binadaki 1,5 milyon bölüm risk altındadır. Sahada dönüşümü süren 98 bin konut var. Bugün GOP, Esenler, Başakşehir'deki 2410 konutun anahtarlarını hak sahiplerine veriyoruz.

500'ER BİN KONUTTAN OLUŞAN 3 AYRI PROJE

Esenler'deki kuzey rezerv alanında 2067 konut ve 83 dükkanın inşasını başlatıyoruz. Açılış ve temel atmalarla toplam 6635 konut ve 201 dükkandan oluşan dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Konut ve dükkanların hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Çok daha büyük dönüşüm projesi başlatıyoruz. Her biri 500'er bin konuttan oluşan 3 ayrı projeyi hayata geçirmektir. Birincisi Avrupa yakasındaki rezerv alanlarımızda 500 bin konut yapmaktır. İkincisi Asya yakasında 500 bin konut yapmak.

"6 MİLYON İSTANBULLUYU GÜVENLİ YUVALARA KAVUŞTURACAĞIZ"

Üçüncüsü buralara taşıyacağımız nüfusla epeyce seyrelteceğimiz yerleşim yerlerinde 500 bin konutu yerinde dönüştürmektir. 6 milyon İstanbulluyu güvenli yuvalara kavuşturmuş olacağız. Şehrin trafiğini rahatlatacağız. Esenler projesi rezerv alanlardaki 100 bin konutluk dönüşümün ilk adımıdır. Bugün İstanbul'daki dönüşümün miladi olarak görüyoruz."

Sizce Karadeniz gazı Türkiye'nin enerji alanındaki dışa bağımlılığını azaltır mı?

— Haberler.com (@Haberler) April 21, 2023

Sizce Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olması seçimlerin 2. tura kalmasında etken olacak mı?

— Haberler.com (@Haberler) April 19, 2023 Son 1 Saatte Meydana Gelen Artçı Sarsıntılar

Recep Tayyip Erdoğan kiracı Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

AdminAdmin