GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-11-2022 16:50   Güncelleme : 26-11-2022 16:50

Son Dakika: Düzce'de eğitim öğretime bir hafta daha ara! Okullar 5 Aralık'ta açılacak

Son dakika: Geçtiğimiz günlerde 5.9'luk depremle sarsılan Düzce'de eğitim öğretime bir hafta daha ara verildi. 181 yapının ağır hasarlı olduğu tespit edilen kentte okullar 5 Aralık'ta eğitime başlayacak.

Son Dakika: Düzce'de eğitim öğretime bir hafta daha ara! Okullar 5 Aralık'ta açılacak

23 Kasım'da saat 04.08'de Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve İstanbul dahil birçok ilçede hissedilen 5.9'luk depremin ardından eğitim ve öğretime birkaç gün ara verilmişti. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ilde, okullar bir hafta daha tatil edildi.

"OKULLAR 5 ARALIK'TA EĞİTİME BAŞLAYACAK"

93 vatandaşımızın yaralandığı deprem sonrası artçı sarsıntıların devam ettiği Düzce ile ilgili kararı duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okullar 5 Aralık'ta eğitime başlayacak" dedi.

181 YAPI AĞIR HASARLI

Öte yandan, bölgedeki hasar tespit çalışmalarıyla ilgili son durumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum paylaştı. Bakan Kurum, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Düzce'de 300 ekibimizle hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. 13 bin 185 binada 39 bin 822 bağımsız bölümü inceledik. 181 yapımız ağır hasarlı. Hepsini hızla yıkacağız. Yerlerine çok daha güvenli ve sağlıklı konutlarımızı inşa edip en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

SON DEPREMLER: Türkiye ve dünyadan son dakika depremler listesi.

Düzce Güncel Haberler Son Dakika

AdminAdmin