DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-10-2023 00:04   Güncelleme : 17-10-2023 00:05

Son Dakika! Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları: Elimizde 200 ile 250 arası esir var

Son dakika: İsrail'e 7 Ekim'de "Aksa Tufanı" operasyonu başlatan Hamas'ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları ellerinde 200 ile 250 arası yabancı esir bulunduğunu açıkladı. El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaklaşık 200 mahkumun kendi esaretinde olduğunu, 50 kişinin de diğer Filistinli gruplar tarafından tutulduğunu belirterek, "Bunlardan 22'si İsrail'in bombardımanlarında öldü." dedi.

Son Dakika! Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları: Elimizde 200 ile 250 arası esir var

Hamas'ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun başından bu yana ellerinde 200 ile 250 arası yabancı esir bulunduğunu söyledi. Yaklaşık 200 mahkumun kendi esaretinde olduğunu, 50 kişinin de diğer Filistinli gruplar tarafından tutulduğunu belirten Ubeyde, "Bunlardan 22'si İsrail'in bombardımanlarında öldü." ifadelerini kullandı.

 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından bölgede gerilim tırmandı. Sürpriz operasyon karşısında neye uğradığını şaşıran İsrail Gazze Şeridi'ni ablukaya aldı. İsrail'in saldırıları devam ederken, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan da açıklama geldi.

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ellerinde 200 ile 250 arası yabancı esir bulunduğunu açıkladı. Yaklaşık 200 mahkumun kendi esaretinde olduğunu, 50 kişinin de diğer Filistinli gruplar tarafından tutulduğunu belirten Ebu Ubeyde, "Bunlardan 22'si İsrail'in bombardımanlarında öldü." ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Karşımıza çıkamayan işgalciler, sivil halkımıza karşı vahşi saldırılar gerçekleştiriyor. Elimizde farklı milletlerden İsrailli olmayan bir grup tutuklu da var. Onları misafir olarak görüyoruz. Saha koşulları izin verdiğinde serbest bırakacağız.

Karadan giriş tehditlerinden korkmuyoruz. Hazırız. Gazze toprakları sizi yutacak ve mezarınız olacak. İşgalcilere karşı tepki göstermek için ayağa kalkan her silaha, her sese, her kaleme selamlarımızı iletiyoruz."

EditörEditör