SİYASET
Giriş Tarihi : 04-04-2023 16:57

Son dakika! NATO 31. üyesini karşılamak için toplandı! Finlandiya artık resmen üye

Brüksel'deki NATO Karargahına Finlandiya bayrağı çekiliyor. NATO, 31. üyesini karşılamak için toplandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya'nın NATO'ya resmi üyeliği için düzenlenecek törene katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahına geldi. Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladığına dair belgeyi, 1949 tarihli Kuzey Atlantik Antlaşmasının saklayıcısı ABD'ye teslim etti. Finlandiya ittifakının 31. üyesi olarak NATO'ya katıldı.

Son dakika! NATO 31. üyesini karşılamak için toplandı! Finlandiya artık resmen üye

NATO üyesi ülkeler bu kez Finlandiya için karargahta bir araya geldi. Üye ülkelerin dışişleri bakanları, Brüksel'de düzenlenecek tören için bir bir karagahtaki yerlerini alırken bu kez Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö de yerini aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya'nın NATO'ya resmi üyeliği için düzenlenen törene katılmak üzere karargaha geldi.

FİNLANDİYA NATO'NUN 31. ÜYESİ

Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladığına dair belgeyi, 1949 tarihli Kuzey Atlantik Antlaşmasının saklayıcısı ABD'ye teslim etti. Böylece Finlandiya ittifakının 31. üyesi olarak NATO'ya katıldı.

EditörEditör