GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-09-2022 23:49   Güncelleme : 14-09-2022 23:49

Soner Yalçın kendi mahallesine sitem etti: Deja vu yaşamaktan yorulmadınız mı?

Haber 7 - Yazar Soner Yalçın uzun zamandır muhalefetin toplumdaki olumsuzluk algısı ve sloganlara sarılıp seçimlerden eli boş döndüğü ve geniş halk kitleleri ile neden buluşulamadığı gerçeğini en son yaşanan Tarkan konseri örneğiyle analiz etti.

Soner Yalçın kendi mahallesine sitem etti: Deja vu yaşamaktan yorulmadınız mı?

Sözcü yazarı Soner Yalçın muhalefetin "Deja vu" (Yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamış-görmüş olma duygusu) kısırdöngüsüyle yirmi yıldır aynı iletişim stratejisinin sonucu olarak yenilgiye giden "kendi mahallesindeki" akıl tutulmasını köşesinde değerlendirdi.

İşte Soner Yalçın'ın "Tarkan konseri aldatmacası" başlıklı yazısının ilgili kısmı;

(2007 seçim öncesi) Sandığa giderken sosyal demokratlar olumsuz/negatif mesajlar verirken, AKP “Güven ve İstikrar İçinde Durmak Yok Yola Devam ve Her Şey Türkiye İçin” dedi! Örneğin:

Medyaya verilen reklamların negatif içerikli olanların yüzde 32.5'i AKP, yüzde 67.5'i CHP'ye aitti.

CHP, Saatchi&Saatchi reklam ajansı sloganlarıyla seçimi kazanacağını düşünüyordu! Ki tek seçim sloganı vardı; “Şimdi CHP zamanı.”

Şunu eklemem lazım:

İnsanlar (ve parti yöneticileri) hayalleri karşısına gerçekleri çıkaranları sevmiyor. Yaftalıyor. Yirmi yıldır aynı iletişim stratejisini uygulayarak başka sonuç elde edeceğini sanıyor. A be kardeşim, “Geççek… Geççek” deyince geçmiyor işte!  Geniş halk kitleleri ile neden buluşulamıyor, bir kez düşün ne olur…

Baksanıza:

“Bizim Mahalle” gündeminde hâlâ Tarkan konseri varken, Erdoğan dün 250 bin konut, 100 bin arsa, 10 bin dükkan satış projesini açıkladı.

Sizce sandık için hangisi etkili?

Sahi… Deja vu yaşamaktan yorulmadınız mı?

KAYNAK: SÖZCÜ- SONER YALÇIN
AdminAdmin