GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 11:55

Sosyal Medya Dolandırıcılığı: Sahte Altın Operasyonuyla 1.3 Milyon TL'lik Vurgun

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesi Yeşilyurt köyünde gerçekleşen sahte altın dolandırıcılığı operasyonu büyük bir vurgunu gün yüzüne çıkardı. Sosyal medya üzerinden kadın profilleri oluşturarak kendilerini çoban olarak tanıtan şahıslar, sahte altınları buluntu define ürünü gibi göstererek dolandırıcılık yaptı.

Sosyal Medya Dolandırıcılığı: Sahte Altın Operasyonuyla 1.3 Milyon TL'lik Vurgun

Yapılan incelemeler sonucunda 19 şüphelinin Türkiye'nin çeşitli illerinden 5 kişiyi dolandırdığı ve 8 kişiyle dolandırıcılık amaçlı görüşmeler yaptığı belirlendi. Toplamda 1 milyon 325 bin TL'lik maddi kazanç elde edildiği tespit edildi.

Polis ekipleri, elde ettikleri deliller doğrultusunda 15 ayrı eve eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyon sonucunda 15'i erkek ve 4'ü kadın olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda ise 23 cep telefonu, 26 bin 50 TL para, 8 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, mermiler, muhtelif altınlar, altın görünümlü mercimek şeklinde malzeme, kahverengi altın tozu ve altın ezme aparatı ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Dolandırıcılık operasyonu ile ilgili soruşturma ise devam ediyor.

EditörEditör