GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 12:04

Staj Mağdurları Haklarını Arıyor!

Yıllarca staj ve çıraklık yaparak emek sömürüsü yaşayan binlerce kişi seslerini duyurmak için bir araya geldi. Türkiye'nin birçok yerinden İstanbul Kartal'a gelen Staj ve Çıraklık Mağdurları, haklarının iadesi ve staj/çıraklık dönemlerinin SGK başlangıcı sayılması için miting düzenledi. Sakarya Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği de mitinge destek verdi.

Staj Mağdurları Haklarını Arıyor!

Staj ve çıraklık mağdurları, yıllardır süren hak arama mücadelesini sürdürüyor. Mitingler, basın açıklamaları ve sosyal medya kampanyalarıyla seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar, staj ve çıraklık dönemlerinin SGK başlangıcı sayılmasını talep ediyor. Bu sayede emeklilik haklarını elde edebilecek ve mağduriyetleri giderilebilecek.

Mağdurların Talebi: Staj ve Çıraklık Dönemi SGK'ya Sayılsın!

"Staj, çıraklık SGK başlangıcı olsun", "Çocuk yaşta çalıştık sigortamızı isteriz", "Derdimiz emeklilik değil haklarımızın iadesidir" ve "Staja adalet" yazılı pankartlar ve dövizlerle seslerini yükselten mağdurlar, emeklerinin karşılığını istiyor. Federasyon Başkanı Murat Bal, yaptığı konuşmada mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme şart olduğunu vurguladı.

Bc1Fd4C0 0780 41A9 8436 201A8Be9Cad5

Staj ve Çıraklık Emek Sömürüsü mü?

Staj ve çıraklık döneminde fiilen çalışarak üretime katkıda bulunan kişilerin "çalışan öğrenci" değil "işçi" statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini savunan Bal, "Bizler burada fiilen çalıştık, maaş aldık. Dolayısıyla kanuni olarak da bütün haklarımızın bize verilmesi gerekiyor" dedi.

EditörEditör