EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-03-2024 17:35

SUBÜ Marmara Kariyer Fuarı'nda Öğrencilere Kişilik Testi Sunuyor

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ve Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı 2024’te (Marmarakaf 24’) önemli bir paydaş olarak yer aldı.

SUBÜ Marmara Kariyer Fuarı'nda Öğrencilere Kişilik Testi Sunuyor

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 70 bine yakın öğrencinin katıldığı fuar, 15 paydaş üniversite ve 1.071 firma, kamu kurumu ve kuruluşunun katılımıyla büyük ilgi gördü. SUBÜ, fuar kapsamında öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi. Bunlardan biri de SUBÜ Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından gerçekleştirilen 'kişilik envanteri testi' oldu.

KARMER tarafından öğrencilere online olarak yapılan kişilik envanteri testi, öğrencilerin kişilik özelliklerini ve meslek uyumlarını keşfetmelerine olanak sağladı. Ayrıca, SUBÜ'nün Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) bünyesindeki uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerine ait halk oyunlarını sergileyerek fuara renk kattılar. Dans gösterisi, izleyicilerden büyük alkış aldı.

SUBÜ Marmara Kariyer Fuarı 2024’teydi

SUBÜ KARMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Seda Gökdemir Ekici, fuara ilişkin değerlendirmesinde, üniversitenin hem yönetimi hem de öğrencileriyle güçlü bir şekilde temsil edildiğini belirtti. Marmara Kariyer Fuarı'nın, öğrencilere yeni tecrübeler kazanma ve iş dünyasıyla tanışma fırsatı sunduğunu vurgulayan Ekici, fuar sonrası öğrencilerden gelen olumlu geri bildirimlerin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

EditörEditör