GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-01-2024 13:00

SUBÜ Rektörü Sarıbıyık'tan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

SUBÜ Rektörü Sarıbıyık'tan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Sarıbıyık mesajında, "Toplumsal hayatın sürdürülmesi ve bilgi sahibi olma ihtiyacının giderilmesinde gazetecilik mesleği tartışmasız bir öneme sahip" dedi.

Gazeteciliğin en önemli görevlerinden birinin kritik konularda kamuoyu oluşturmak olduğunu belirten Sarıbıyık, "İletişim teknolojilerindeki gelişimle birlikte tüm bu fonksiyonlardaki hız ve mecralar değişse de işin özünde yine gazetecilik mesleği ve onun etik kuralları bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

SUBÜ Rektörü Sarıbıyıktan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı | Akyazı  Havadis

Gazetecilik mesleğinin önemini kaybetmemekle birlikte etkinliğini artırdığını vurgulayan Sarıbıyık, "Artan etkinlik ise mesleki açıdan fırsatlarla birlikte daha büyük sorumlulukları da beraberinde getirmektedir" dedi.

Gece gündüzü ve tatili olmayan meşakkatli bir mesleği icra eden gazetecilerin büyük bir takdiri hak ettiğini belirten Sarıbıyık, "Doğru haberleri ulaştırmak, faydalı gündemler oluşturarak kamuoyunu bilgilendirmek ve harekete geçirmek için gayret gösteren, emek ortaya koyan ve işini aşk ile yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

EditörEditör