EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-01-2024 18:08

SUBÜ’lüler Dokurcun’da sağlık taraması ve eğitimiyle farkındalık oluşturdu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Topluluğu ile Genç Sağlıkçılar Topluluğu, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öncülüğünde Dokurcun Mahallesi’nde sağlık taraması ve sağlık eğitimi gerçekleştirdi.

SUBÜ’lüler Dokurcun’da sağlık taraması ve eğitimiyle farkındalık oluşturdu

Akyazı Kızılay Şubesi’nin de destek verdiği etkinlik kapsamında, mahalledeki kahvehaneler ile 60 hane ziyaret edildi.

Sağlık taramasında tansiyon, şeker, kolesterol, boy, kilo, göz ve diş sağlığı gibi konularda ölçümler yapıldı. Ayrıca, sağlık eğitimlerinde ise sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma, uyku düzeni gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinlik kapsamında konuşan SUBÜ Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Topluluğu Başkanı Esmanur Karaman, “Farklı etkinliklerle halkımızın sağlığına katkı sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda Dokurcun Mahallesi’nde sağlık taraması ve eğitim çalışması gerçekleştirdik. Bu tür etkinlikleri sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Genç Sağlıkçılar Topluluğu Başkanı Sena Kazdal ise, “Çeşitli hastalıklara karşı farkındalık oluşturmak ve toplum sağlığına katkı sağlamak için sahaya dokunan çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Dokurcun Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte mahalle sakinlerine sağlık taraması ve eğitim verdik. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

EditörEditör