EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-02-2024 13:08

"SUBÜ'nün İki Projesine TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) akademisyenleri Doç. Dr. Gülzade Uysal ve Araştırma Görevlisi Ali Kuyumcu'nun hazırladığı projeler, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında onaylanarak toplamda 150 bin TL destek almaya hak kazandı. Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karabacak danışmanlığında yürütülen 'Ada Modlu Çalışan Evirici Ara Yüzlü Mikro Şebekelerde Kararlılık Analizinin Doğrulanması' projesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülzade Uysal'ın liderliğinde yürütülen 'Kronik Böbrek Yetmezliği Olan Çocuklar İçin Geliştirilen Mobil Oyun Uygulamasının Hastalık Yönetimine Etkisi' projesi desteklenmeye değer bulundu.

Araştırma Görevlisi Ali Kuyumcu'nun liderliğindeki projede, evirici tabanlı mikro şebeke sisteminin daha doğru kararlılıkla çalışması için elektrik enerjisinin üretildiği yerde tüketildiği bir sistem modeli üzerinde çalışılacak. Tasarımsal sınırların daha doğru belirlenmesi ve kontrolcü ile donanım tasarımındaki parametrelerin klasik modele dayalı kararlılık analizine göre daha doğru şekilde ortaya konulması hedefleniyor. Proje, ileri düzeyde kontrol gerektiren akademik ve endüstriyel çalışmalara katkı sağlamayı amaçlıyor.

TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü Proje Başarısı | Mühendislik Fakültesi

Doç. Dr. Gülzade Uysal'ın liderliğindeki projede ise 11-14 yaş grubundaki kronik böbrek yetmezliği yaşayan çocuklara odaklanılarak, geliştirilen mobil oyun uygulamasının hastalık yönetimine etkisi araştırılacak. Projenin araştırmacı kadrosunda yer alan uzmanlar, çocuk sağlığı alanında önemli çalışmalara imza atacak. Her iki projeye de TÜBİTAK tarafından 75 bin TL destek sağlanacak.

EditörEditör