EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-11-2023 18:41

SUBÜ’nün yeni sağlık eğitimi binası törenle açıldı

SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Vali Yaşar Karadeniz, “Doktorların yanında çalışacak sağlık personellerini de yetiştirmek zorundayız” derken, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise, “Akyazı’ya içinde fakültemizin de yer aldığı bir sağlık kampüsü kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

SUBÜ’nün yeni sağlık eğitimi binası törenle açıldı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için yeni bir bina törenle hizmete açıldı. Törene Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Karapürçek Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z. Şinasi Bayraktar, akademisyenler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Törende binanın yapımına katkı sağlayanlara plaket verildi. Akyazı Müftüsü Kâmil Özcan Demir’in duasıyla açılış gerçekleştirildi. Protokol üyeleri yeni binayı gezerek inceledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Azize Alaylı, törende yaptığı konuşmada, fakültede 3 bölüm, MYO’da ise 5 program bulunduğunu, 2 bin civarında öğrenci, 46 akademik ve 23 idari personel ile eğitim verdiklerini söyledi. Alaylı, yeni binanın ihtiyaçlarını karşılayacağını, bu yıl fakültenin ilk mezunlarını vereceklerini, sağlık turizmine odaklandıklarını belirtti.

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan da Akyazı’nın tarım ve sanayide ülkenin göz bebeği olduğunu, üniversite ile sağlık eğitiminin de merkezi olacaklarını ifade etti. Soykan, binanın kaba inşaatını belediye olarak kendilerinin yaptıklarını, ilçede eğitim gören öğrenci sayısını artırdıklarını, öğrencilere Akyazı’nın ayrıcalığını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise üniversitenin tarafsız kurumlarca yapılan sıralamalarda üst sıralara çıktığını, öğrencilerden ilgi gördüğünü, sahayla sıkı ilişkiler kurduklarını, sorunlara çözüm üretmeye, eksikleri gidermeye, potansiyeli değerlendirmeye çalıştıklarını kaydetti. Sarıbıyık, küresel iklim değişikliği, kentleşme, su ve hava kirliliği, pandemi gibi sorunların tarım, sağlık ve lojistik alanlarının önemini ortaya koyduğunu, bu alanlara odaklandıklarını dile getirdi.

SUBÜ’nün yeni sağlık eğitimi binası törenle açıldı6

Fakülte ve MYO arasında koordinasyonu sağlamak için de çalışmalar yaptıklarını kaydeden Sarıbıyık, “Akyazı MYO’yu Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO haline getirdik ve odak noktamız sağlık turizmi ile fakültemize tamamlayıcı olacak programlarla donattık. Öğrencilerin fakültemize ve MYO’muza teveccühü her yıl arttı. Yeni akademisyenlerimizin de gelmesiyle mevcut bina yükü kaldıramaz hale geldi. Hâlâ açmamız gereken bölüm ve programlar var. Akyazı Belediye Başkanımız Bilal Soykan’a konuyu aktardığımızda kendisi hiç ikiletmeden destek olacaklarını söylediler ve ellerini taşın altına koydular. Oldukça kısa bir sürede el birliğiyle binamızı tamamlayarak içini donattık. Biz ilerleyen yıllarda hazırladığımız bir proje doğrultusunda Akyazı’ya içinde fakültemizin de yer aldığı bir sağlık kampüsü kazandırmayı hedefliyoruz. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız. 25 ofisin bulunduğu ek hizmet binamız toplam 1150 metrekare kapalı alana sahip. İnşallah bu bina ile birlikte ferahlayan fakülte ve MYO’muzda halihazırda başarıyla süren akademik faaliyetler, Ar-Ge çalışmaları ve topluma hizmet süreçleri sürekli iyiye doğru devam edecektir.”

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, “İlimizde üniversitelerin ikiye ayrılmasının faydalarından birisini bugün burada yaşıyoruz. Her branşın kendi alanında kurumsal olarak yapılanması ihtiyaç anında inisiyatif alabilmeyi beraberinde getiriyor. Sakarya’ya geldiğimden beri sektörlerin en çok talep ettiği şey ara elemanı. SUBÜ de bu ihtiyaca yönelik planlamaları yapıyor ve hayata geçiriyor. Aynı şey sağlık sektörü için de geçerli. Doktorların yanında çalışacak sağlık personellerini de yetiştirmek zorundayız. Burada bugün bu ihtiyacı giderecek olan yeni hizmet binamızı açıyoruz. Burada belediyemiz ve üniversitemiz güzel bir şekilde omuz omuza vererek hem nicelik olarak hem de nitelik olarak SUBÜ’nün Akyazı’daki öğrenci sayısının artmasını sağlamışlar. Burada Sağlık Bilimleri Fakültesi açılarak aslında güzel bir temel atılmış. 15 gün önce Geyve’deydik. Orada Alifuatpaşa’daki yeni SUBÜ binasını açmıştık. Bugün buradayız. Yeni açılışlar da olacağını duydum. Allah SUBÜ’nün hızını eksiltmesin. Yeni binamız hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

EditörEditör