YEREL
Giriş Tarihi : 01-08-2023 12:46

Süs Bitkilerinin Uluslararası Fuarı 6 Eylül'de kapılarını açıyor

PSB Anatolia Uluslararası, Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı 6-9 Eylül tarihleri arasında Kırkpınar Sahili’nde sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. Altıncı yılında kapılarını açacak olan fuara yurtiçinden ve yurtdışından 35 bine yakın ziyaretçi bekleniyor.

Süs Bitkilerinin Uluslararası Fuarı 6 Eylül'de kapılarını açıyor

Peyzaj ve süs bitkilerine dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz kapsamlı ve geniş ürün profiline sahip olan PSB Anatolia Fuarı’nda; dış mekan süs bitkilerinden, çocuk oyun gruplarına; bahçe mobilyalarından bitki yetiştirme ortamlarına kadar son trendler katılımcı ve ziyaretçileri bekliyor. Fuar çalışmaları hakkında açıklama yapan H. Remzi Adıyaman, her yıl yapılan yeniliklere ve yoğun şekilde hazırlanan fuar programına dikkat çekti. Adıyaman; “PSB Anatolia Fuarı, yeşil endüstrinin tüm unsurlarını ve en son trendleri bir araya getirmeyi hedefliyor. Böylelikle ülke ekonomisine sağlanan katkının artması ve üretim kalitesinin her geçen gün artması büyük önem arz ediyor” dedi.

Uluslararası Ölçekte İlgi

Fuar öncesinde birçok yurtdışı ziyareti gerçekleştiren Fuar Koordinatörü H. Remzi Adıyaman, “Geçtiğimiz aylarda bir dizi yurtdışı ziyareti gerçekleştirdik. Özellikle Balkan Ülkelerinden alım heyeti oluşturarak fuarımıza davet ettik. Fuarımıza olan ilgi hem ülkemizde ve uluslararası anlamda giderek artıyor. Ortadoğu ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Avrupa ve Balkan Ülkeleri yoğun ilgi gösteriyor” dedi.

Yerli Ürünler Ön Planda

PSB Anatolia Fuarı’nın en başından beri yerli üretimin hak ettiği değeri bulması için çabaladığını vurgulayan Adıyaman, “Katılım açısından fuara ilgi bizi oldukça memnun etti, iki ay kadar öncesinden stant satışlarımızı tamamladık. Altıncı yılımızda da en fazla önem verdiğimiz noktaların başında yerli ürünlerin uluslararası pazarda daha fazla değer görmesigeliyor. Üretim açısından kat edilen mesafenin pazarlama ile desteklenmesi açısından PSB Anatolia Fuarı önemli bir noktada bulunuyor” dedi.

Öğrenci Tasarım Yarışması’na İlgi Yoğun

PSB Anatolia Fuarı’nın önemli bir özelliği de fuar boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinlikler, bu kapsamda üç yıl önce başlayan TMMOB Peyzaj Mimarları Odası iş birliğinde gerçekleştirilen, PMOGENÇ Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’na kapasitenin çok üstünde başvuru yapıldı. Bu yarışma öğrencilere deneyim elde etmesi açısından büyük katkı sağlıyor” dedi. 

AdminAdmin