GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 18:46

Taksicilerden Kurşun Geçirmez Kabin Talebi! Can Güvenliğimiz Yok!

Taksiciler, artan şiddet olaylarına karşı araçlarında kurşun geçirmez kabin kullanılmasını istiyor. Son olarak İzmir'de bir taksicinin müşterisi tarafından silahla vurularak öldürülmesi, taksici esnafını ayağa kaldırdı.

Taksicilerden Kurşun Geçirmez Kabin Talebi! Can Güvenliğimiz Yok!

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Veli Yurt: "Yaşadığımız şoför ölümleri esnafımızı üzdü. Can güvenliği konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. İstanbul'da 20 bin taksi ve 55 bin şoför var, hiçbirinin can güvenliği yok. Kabinli araç mecburiyeti getirilirse çalışan arkadaşlarımızın can güvenliği olur."

Taksiciler kurşun geçirmez kabin zorunluluğu istiyor

Taksici Ömer Kaçmaz: "Son dönemlerde taksici camiasına karşı haksız eylemler var. Senelerdir uğraşılan bir kabin mevzusu var. Bir türlü ön adım atılmadı. Bir an önce bu kabinli araçların piyasaya sürülmesini istiyoruz."

Taksici Tayfun Ulaman: "Yaşanan en son olay bizi derinden üzdü. 25 yıllık taksiciyim. Artık müşteri alırken korkmaya başladık. Bakanlığımız gerekeni yapacaktır. Kabin yapılmasını bekliyoruz."

Taksiciler kurşun geçirmez kabin zorunluluğu istiyor

Kurşun geçirmez kabin üreticisi Ahmet Arslanoğlu: "Pandemiden önce koronavirüsü önlemek için kabin yaptık. Son dönemde talep arttı. Şu anda şehir dışından 30-40 araç için sipariş alıyoruz."

Taksiciler, yetkililerden kurşun geçirmez kabin kullanımı için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyor.

EditörEditör