GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 18:15

Taksim'de Silahlı Saldırı!

İstanbul Taksim'de bir şahıs kalabalık içerisinde husumetlisine benzettiği kişiyi silahla dizinden vurdu. Saldırı anı güvenlik kamerası görüntülerine yansırken, saldırgan tutuklandı.

Taksim'de Silahlı Saldırı!

Taksim Meydanı'nda bir şahıs, kalabalığın içerisinde husumetlisine benzettiği bir adamı silahla dizinden vurdu.T Saldırı anı kameralara anbean yansırken, havaya da ateş açan saldırgan, B Bölge Güven Timleri tarafından anında etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan saldırgan tutuklandı.

Olay, önceki gün saat 20.00 sıralarında Beyoğlu Taksim Meydanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde meydanda bulunan Cezayir uyruklu Wahid Rabah, simitçi tezgahının önünde beklemeye başladı. O sırada Rabah'ı gören Hacı A., silahını çekerek ona doğru koşmaya başladı.

Hacı A., Rabah'ın yanına yaklaştığında önce dizine, ardından da havaya ateş açtı. Saldırı sonucu Rabah dizinden yaralanırken, Hacı A. ise meydandaki Güven Timleri tarafından silah doğrultularak etkisiz hale getirildi. Kelepçelenerek gözaltına alınan Hacı A., işlemleri için emniyete götürüldü.

Dizinden yaralanan Wahid Rabah için olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, Rabah'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ameliyata alınan Rabah'ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Güven timleri tarafından emniyete götürülen Hacı A., ifadesinde Rabah'ı husumetlisine benzettiğini söyledi. İşlemleri tamamlanan Hacı A., adliyeye sevk edildi. Sevk edildiği adliyede "kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırganın kullandığı ruhsatsız tabancaya ise el konuldu.

Olay, sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Kullanıcılar, saldırıyı kınayarak, gerekli cezaların verilmesini talep etti.

EditörEditör