YEREL
Giriş Tarihi : 16-08-2023 16:42

Taraklı’da Tarihi Osmanlı Hamamı ilgi bekliyor

Tarihi açıdan ilçe adına önem arz eden ve o dönemin mimari tarzından izler bulunan hamam, bakımsızlıktan harabeye dönmüş durumda.

Taraklı’da Tarihi Osmanlı Hamamı ilgi bekliyor

Taraklı Ulucami Mahallesinde bulunan 1335-1435 yılları arasında inşa edildiğini düşünülen Osmanlı hamamı, Osmanlı Hamam kültürünün tüm özelliklerine taşıyor.

Dört bölümden oluşan hamam, yakın zamanda yapılan eklemelerle bu güne kadar gelmiş durumda. Hamamın üzerleri kubbeyle örtülü eş büyüklükte iki sıcaklığı kubbeli mekanların güneyinde uzanan dikdörtgen planlı üzeri tonoz örtülü su haznesi ile kuzeyinde ılıklık ve havlat hücresi yer alıyor. Su haznesinin arkasında sivri kemerli bölümü bulunuyor.

Tarihi açıdan ilçe adına önem arz eden ve o dönemin mimari tarzından izler bulunan hamam, bu gün bakımsızlıktan harabeye dönmüş durumda. Yer yer yıkılmaların yaşandığı hamamın durumu, görenlerin ve bölge halkının tepkisini topluyor. Vatandaşlar bu tarihi hamamın restore edilerek, turizm sektörüne kazandırılması gerektiğini vurguluyor.

Taraklılı vatandaşlar tarihi hamamın onarılmasını isteyerek, 'Devletin burayı restore etmesi, koruması gerekir. Arayıp soran yok. Böyle boş duruyor' diyorlar. 

AdminAdmin