EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-03-2024 18:16

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan Öncesi İşletmelerde Denetimleri Artırdı

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların Ramazan öncesinde güvenle alışveriş yapabilmesi için denetimlerini artırdı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca liderliğinde gerçekleştirilen denetimler, işletmelerin hijyen standartlarından ürün kalitesine, fiyatlandırmadan son kullanma tarihlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsadı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan Öncesi İşletmelerde Denetimleri Artırdı

Fırınlar, zincir marketler ve diğer işletmelerde yapılan incelemelerde eksiklikler tespit edilmesi halinde işletmelere gerekli düzeltmeler için süre tanındı. Ayrıca, taklit ve tağşişe karşı sıkı önlemler alınarak, şüpheli ürünlerden numuneler alınıp laboratuvarlara gönderildi.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Karaca, yaptığı açıklamada, tüketicilerin sağlıklı gıda tüketimine özel önem verdiklerini belirtti. Ramazan döneminde özellikle unlu mamuller, et ve süt ürünleri gibi gıda maddelerindeki denetimlerin titizlikle yapıldığını vurgulayan Karaca, tüketicilerin güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. Bakanlık olarak gıda güvenliği konusunda sürekli çalıştıklarını ve denetimleri sıklaştırdıklarını dile getiren Karaca, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalarla iftar sofralarını donatmalarını amaçladıklarını belirtti.

Denetimlerin, tarladan sofraya kadar gıda zincirinin her aşamasında titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Karaca, tüketicilerin güvenini kazanmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdi. Bakanlık olarak gıda güvenliği ve tüketici sağlığının korunması konusunda kararlılıkla hareket ettiklerini ifade eden Karaca, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalara erişimini sağlamak için denetimlerin süreceğini belirtti.

EditörEditör