GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 20:20

Tayland'da Fil Sahibinin Canına Kıydi!

Tayland'da şoke eden bir olay meydana geldi! Sokaklarda para kazanmak için gezdirdiği fil tarafından ezilen bir kadın hayatını kaybetti.

Tayland'da Fil Sahibinin Canına Kıydi!

Görgü tanığı bir aile tarafından kaydedilen görüntülerde, filin sahibinin çaldığı zillerden korkarak aniden üzerine koştuğu ve ezdiği görülüyor. Göğsünden aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan 35 yaşındaki Janthira Chuenlam isimli kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayda dikkat çeken detay ise filin yavrusundan ayrılmış olması. Saldırı öncesi veya sonrasında herhangi bir agresif tavır sergilemediği belirtilen filin, bu trajik olayda ne kadar sorumlu olduğu tartışma konusu.

Nakhon Sawan Eyalet Hayvancılık Memuru Jatesada Ong-Art, yaşanan olayda birçok yasanın ihlal edildiğinin altını çizerek, Tayland'da evcil hayvan kategorisine giren ve kültürel bir miras olan fillerin dilencilik amacıyla kullanılmasının yanlış olduğunu ve bu durumun birçok riski beraberinde getirdiğini vurguladı.

Olay, Tayland'da fil refahı ve dilencilik konusunu yeniden gündeme getirdi. Yetkililer, bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağına söz verdi.

EditörEditör