GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2024 10:30

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 28 Şubat Yıldönümü Programında Sakarya'da Konuşacak!

TBMM başkanı Numan Kurtulmuş’ un konuşmacı olarak katılacağı 28 Şubat Post- Modern darbe girişimi yıldönümü programı geniş katılım ile yapılacak.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 28 Şubat Yıldönümü Programında Sakarya'da Konuşacak!

Türk siyasi tarihine "post-modern darbe" olarak geçen 28 Şubat 1997' deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak 15 Temmuz Milli İrade Derneği yönetiminin düzenlediği "28 Şubat post-modern darbesini unutmuyoruz" etkinliği yarın saat 15.00 da (29 Şubat 2024) Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Turgut Özal kültür ve kongre merkezi salonunda yapılacak. Yapılan açıklamada “ Her türlü darbeye karşıyız” ifadelerine yer verildi

Numan Kurtulmuş geliyor

Milli İrade Derneği 15 Şubat organizasyon kurulundan yapılan açıklamada etkinlik günün de anma programına konuşmacı olarak Türkiye Büyük Millet (Gazi) Meclisi (TBMM) başkanı Numan Kurtulmuş katılacak.

Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız

28 Şubat Post-modern darbesinin 27. yıl dönümü nedeniyle AK Parti Sakarya Milletvekili ve 15 Temmuz Milli İrade Derneği genel başkanı Ali İnci, “Milletin gününün üzerinde bir güç tanımıyoruz” dedi. Ali İnci konuşmasına şöyle devam etti; “Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen ve “post-modern darbe” olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997’deki Millî Güvenlik Kurulu toplantısının üzerinden tam 27 yıl geçti.  Ancak bu post-modern darbenin yıkıcı tesirleri, en temel insan hakları ihlalleri hâlâ zihinlerimizdeki yerini muhafaza etmektedir. Aziz milletimizin böyle bir imtihanı bir daha yaşamaması için, her türlü demokrasi dışı faaliyete karşı müteyakkız olmamız gerektiği için süreci kısaca hatırlatmakta fayda görüyorum.

Biz, Türk Milleti ve 15 Temmuz Millî İrade Derneği olarak, 27 Mayıs 1960 darbesine de, 12 Mart 1971 muhtırasına da, 12 Eylül 1980 darbesine de, 28 Şubat 1997 post-modern darbesine de, 27 Nisan 2007 e-muhtırasına da ve son olarak 15 Temmuz 2016 FETÖ’nün hain darbe girişimine de kanımızın son damlasına kadar, bütün bedenimizle, ruhumuzla vicdanımızla, sarsılmaz imanımızla karşıyız. Ve alçak millî irade hırsızlarına diyoruz ki, “YAPTIKLARINIZI UNUTMADIK! UNUTMAYACAĞIZ! VE DE UNUTTURMAYACAĞIZ!”. Bu vesile ile, yaşamış olduğumuz bütün antidemokratik darbelerde eziyet çeken, cefa gören vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum. Onların direnmesi ve Allah’ın inayeti ile ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozmayı başardık. Kendilerinden Allah razı olsun. Bu uğurda, başta kahraman emniyet mensuplarımız olmak üzere şehit düşen bütün vatan evlatlarına yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi olan bütün vatandaşlarımıza, askerlerimize, polislerimize Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin.”

EditörEditör