SİYASET
Giriş Tarihi : 29-02-2024 14:02

TBMM'de FETÖ Tartışması: Tanal'dan Gökçek'e Sert Sözler!

Görüşmeler devam ederken TBMM'de 8. Yargı Paketi üzerine CHP ve AK Partili vekiller arasında sert bir FETÖ tartışması yaşandı.

TBMM'de FETÖ Tartışması: Tanal'dan Gökçek'e Sert Sözler!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, AK Partili vekillere yönelik sert ifadelerle seslendi. Tanal, "Hepiniz FETÖ'cüsünüz, FETÖ'nün okullarında okudunuz, dershanelerine gittiniz" şeklinde konuştu.

AK Partili Osman Gökçek'e karşı ise Tanal, "Sen FETÖ okulunda okudun, gırtlağına kadar haram yedin. İnsanda biraz utanma olur. Ankara'daki arsaları FETÖ'ye parsel parsel satan baban değil mi?" dedi. Gökçek ise Tanal'a karşılık olarak, FETÖ'ye ait İzmir Yamanlar Koleji'nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kızına ödül verdiğini iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da Gökçek'e yönelik sert sözler sarf etti. Günaydın, "Baban parsel parsel kime sattı lan arsaları? Hangi yüzle konuşuyorsun?" dedi. Gökçek ise Günaydın'ın sekreterinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araca bindiğini öne sürdü.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen ise Gökçek'e, "Televizyonu babanın parasıyla mı kurdun Osman efendi?" diye sordu.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın FETÖ medyasına yönelik ifadeleri üzerine Tanal, "Sen FETÖ'nün daniskasısın, kaç kere Pensilvanya'ya gittin?" diyerek karşılık verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, "Ben onları çöplüğe attım, oraya elinizi soktukça sizin de eliniz kirlenir" cevabını verdi.

EditörEditör