GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-03-2024 14:30

TCDD'den Çiftçilere Hasat ve Hayvancılık Uyarısı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), otla mücadele çalışmaları kapsamında önemli bir duyuru yaptı. 15 Mart ile 29 Mart tarihleri arasında Kocaeli ve Sakarya illeri sınırları içerisinde hat, gar ve istasyonlar arasında ilaçlama çalışmaları gerçekleştirilecek.

TCDD'den Çiftçilere Hasat ve Hayvancılık Uyarısı

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 15-21 Mart tarihleri arasında Büyükderbent-Adapazarı, 22-28 Mart tarihleri arasında Derince-Büyükderbent, ve 25-29 Mart tarihleri arasında Gebze-Halkalı ile Arifiye-Pamukova gar ve istasyonları arasında ilaçlama çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Ancak, bu ilaçların insan ve hayvan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunduğu için vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. TCDD'den yapılan açıklamada, belirtilen demiryolu hatları ve istasyonların çevresinde yaşayan vatandaşların ilaçlama yapılan bölgelere yaklaşmamaları, hayvanlarını bu bölgelerde otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları konusunda uyarıldı.

Çiftçiler dikkat! TCDD uyardı: O tarihlerde hasat ve hayvancılık yapmayın

Bu önlemlerin, ilgili tarihlerden itibaren 10 gün boyunca alınması gerektiği belirtilirken, TCDD yetkilileri vatandaşların güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını vurguladı. Çiftçilere ve bölge sakinlerine yapılan uyarı, olası sağlık risklerinin önlenmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla dikkate alınması gereken önemli bir husus olarak ön plana çıktı.

EditörEditör